@niedorzecznybubr bo chce już to zrobić. Na windzie mam zablokowane updaty, więc i tak nic nowego się nie chce instalować, bo wyskakuje zawsze error że muszę mieć windows 10 ale zaktualizowany
@Nighthuntero: czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć dlaczego w ogóle explorer trzeba "wstępnie ładować". On nie powinien czasem cały czas działać w tle?
dual boota sobie zrób, partycję windowsową sobie zamontujesz pod linuxem i na spokojnie się zmigrujesz
@cebulowy_krezus: Dopóki Windows nie zaora partycji startowej przy aktualizacji. Na dualboota to polecam od razu live USB ze skryptem pod własną konfigurację, która przywróci GRUBa
@pietryna123: a czemu miałby to zaorać? Sam mam dualboota uż kilka lat. Najpierw startuje GRUB z jednego z dysków i Windowsowy bootloader (czy jak to się tam nazywa) jest na innym dysku. Systemy grzecznie siedzą w swoich miejscach i nikt się nie gryzie
a czemu miałby to zaorać? Sam mam dualboota uż kilka lat
@cebulowy_krezus: jesteś zajebisty ale kiedyś przed EFI rzeczywiście Windows powodował że Linux przestawał się bootować z tego powodu że Windows jest to g---o system, zawsze był i zawsze będzie.
@Boska_Klaudia: no co ty? Za starych czasów jak się kupowało nowy dysk to stary się trzymało jako pendrive, zeby sobie piraty przynieść od kolegów ( ͡°͜ʖ͡°)
Ja bym proponował otworzyć kolejne biuro w Bangalore
#programista15k #pracait #windows #windows11
źródło: image
Pobierzza to na linuksie może i też niedorobione, ale za to darmo to uczciwa cena
@Nighthuntero: XD ta. U mnie na 10 nie wyrabia z dużymi folderami, szczególnie jak są to foldery z wideo albo audio.
@model_trzy_zmianowy: czemu nie poczekać aż do końca przedłużonego wsparcia 10?
@cebulowy_krezus: Dopóki Windows nie zaora partycji startowej przy aktualizacji. Na dualboota to polecam od razu live USB ze skryptem pod własną konfigurację, która przywróci GRUBa
@cebulowy_krezus: jesteś zajebisty ale kiedyś przed EFI rzeczywiście Windows powodował że Linux przestawał się bootować z tego powodu że Windows jest to g---o system, zawsze był i zawsze będzie.
@cebulowy_krezus: nie wiem, na 2 dyski to nie było mnie kiedyś stać to nie wiem czy na 2 dyskach też tak było