Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: Pierdzielenie przegrywów bez umiejętności liczących że im środowisko ustawi ciepłą posadkę za darmo.

Ja się uczyłem od innych za darmo, popieram ruch open source i sam chętnie każdemu chętnemu na wiedzę pomogę.

Jak to wywołuje ból d--y u niekompetentnych ludzi z mentalnością studenta zarządzania na UW to jeszcze lepiej.

A naganianie na wszelkie bootcampy (nawet teraz na głównej wykopka wciskają Pythona jełopom których przerasta 2+2*2) i inne scamy to
  • Odpowiedz
@empee: A niby co innego? Przecież od czasów bootcampów poziom IT w Polsce poleciał w dół tak bardzo że już za bardzo nie odstajemy od Indii. A że cenowo hindusi są tańsi to po co przepłacać za polaczka jak w tej samej cenie można mieć trzech hindusów.
W czasach przed eldorado można mieć było pięciu, ale wtedy 1 polak ogarniał tyle co 10 hindusów więc nadal się opłacało.
  • Odpowiedz
ja myślę, że to nie programiści naganiali do it

@miszczu90: Naganiali. Tylko ja nie widziałem zbyt wielu, którzy robili to dla zabawy a raczej takich co sobie wymyślili, że będą na tym zarabiać.
  • Odpowiedz
A niby co innego?

@rav2: Zmiana struktury finansowania firm technologicznych. Wytlumacze na szybko lopatologicznie

W dawniejszych czasach najlepszy multiplier byl dla firm B2B SaaS. Wiec tam szla rzeka pieniedzy z funduszy, a one wydawaly ja na lepszy produkt (soft devs) i na sprzedaz (reklamy na Google i Facebooku - stad taka a nie inna waluacja tych
  • Odpowiedz