Aktywne Wpisy

wfyokyga +32
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz
Karolaaa555 +5
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

Dzisiaj muszę sobie wybrać opony (Tesla nie ma w ofercie całorocznych, a ja na takich wole, bo nigdy na czas nie potrafię trafić na wymianę).
Wiecie co jest najciekawsze? W ramach protestu/focha, moje obecne auto zepsuło się drugi raz w ciągu 3 tygodni. Początkowo myślałem, że to elektroniczny kluczyk się rozkodował, ruszył na pych, więc potem mechanik myślał, że to rozrusznik, ale okazało, że spalił się jakiś przekaźnik (naprawa 200 zł). W warsztacie ostrzegali jednak, że zwykle przyczyna może być gdzieś indziej. Próbowali ją zlokalizować, ale nic nie znaleźli. I kilka dni temu, zepsuło się znowu. Zgaduje, że znowu zepsuło się to samo.
#tesla #samochody #motoryzacja #naprawasamochodow
źródło: image
Pobierz@anonimowy_programista: ale, że chcą Ci wcisnąć jakieś auto, które od parunastu miesięcy stoi na dworze i gnije, jako nowe z fabryki? Ciekawe jak bateria znosi takie składowanie.
@__MadCat: Tesla ma najmniejszy / jeden z najmniejszych inwentarzy w całej branży. Produkuje tylko te auta, które faktycznie ktoś zamówi. Tesla nie ma sieci dealerów, którym wypycha auta, które nie wiadomo, czy znajdą swoich klientów.
Pobierzźródło: August-2025-new-vehicle-inventory-chart
Pobierz@anonimowy_programista: u innych jak zamawiasz auto do produkcji, to czekasz 1-3 miesiące na wyprodukowanie i transport. Możesz sam świadomie wybrać auto ze stocka, co najczęściej wiąże się z sporymi rabatami. Sytuacja gdy zamawiam auto do produkcji i jest ono gotowe następnego dnia, co najmniej, by mnie niepokoiła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@__MadCat: auto zamówiłem miesiąc temu, 27 października. W między czasie dopłeniałem formalności, a Tesla zapewne mogła się upewnić, że ma stan magazynowy wszystkich części w odpowiednich ilościach. Gdy Santander wpłacił kasę, Tesla przystąpiła do produkcji mojego modelu. Tesla ma jeden z najszybszych procesów produkcyjnych.
Tesli zbudowanie auta zajmuje 8-10 godzin, gdzie takie VW robi
tesla to też nie konkurencja gdzie konfigurator ma więcej kombinacji niż atomów we wszechświecie #pdk tylko jest ich kilkanaście, więc nawet jakbym zrezygnował to i tak auto dostanie kto inny kto zamówił 100% takie
Pobierz