Wpis z mikrobloga

@seventh_gate:
„Ścieżkę człowieka prawego ze wszech stron otacza niesprawiedliwość samolubnych i tyrania złych ludzi. Błogosławiony, kto w imię miłości bliźniego i dobrej woli wiedzie słabych przez dolinę ciemności. Bo jest on prawdziwym stróżem swego brata i znalazcą dzieci zagubionych. I uznam za mą zemstę wielką i pełną gniewu wobec tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznają, że jam jest Pan, gdy wywrę na nich swoją pomstę.”
  • Odpowiedz
J 13,7 "Jezus mu odpowiedział: Tego, co Ja czynię, ty teraz nie rozumiesz, ale później będziesz to wiedział"
  • Odpowiedz
@seventh_gate: najmądrzejszy kawałek, najmniej zrozumiany ¯\(ツ)/¯

25 Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się zbytnio o swoje życie, o to, co macie jeść i pić, ani o swoje ciało, czym się macie przyodziać. Czyż życie nie znaczy więcej niż pokarm, a ciało więcej niż odzienie? 26 Przypatrzcie się ptakom w powietrzu: nie sieją ani żną i nie zbierają do spichrzów, a Ojciec wasz niebieski je żywi. Czyż wy nie jesteście ważniejsi
  • Odpowiedz
@seventh_gate: Mateusza 11:28-29.
„Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy jesteście spracowani i obciążeni, a ja wam dam odpoczynek. Weźcie na siebie moje jarzmo i uczcie się ode mnie, bo jestem cichy i pokorny sercem, a znajdziecie odpoczynek dla waszych dusz.”
  • Odpowiedz