Wpis z mikrobloga

jak byłem dzieckiem to natknąłem się kiedyś w internecie na treści gore i mnie to zdołowało, zryło dziecięcą psychikę i pewnie jakąś traumę wywołało. ale teraz to jak widzę jakieś chore rzeczy lub o takich słyszę to mnie to specjalnie nie emocjonuje ani nie dziwi. interesując się intensywnie historią przez lata i dowiadując się co się działo na tym świecie to łagodnie wszystko do mnie trafia. nie żebym się wystawiał na takie treści specjalnie. głównie je ignoruję. sprawdzam z czystej ciekawości
#przegryw
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gontyn-: takie rzeczy się działy, dzieją i będą dziać zawsze. Pozostaje tylko się cieszyć, że do tej pory widziałeś to wyłącznie w internecie. Ja też w wieku licealnym trafiłem na Sadistica, a potem z ciekawości na dział hard i wydaje mi się, że po części wywołało to we mnie pełną traumę. Z drugiej strony jednak myślę, że dzięki temu o wiele trzeźwiej myślę o wielu rzeczach.
  • Odpowiedz
@rdestowiec_ostrokonczysty: Obejrzenie przynajmniej raz w życiu działu hard ma ważne walory edukacyjne. Pokazuje świat takim jaki jest w rzeczywistości i wyzwala skutecznie z bańki poczucia fałszywego bezpieczeństwa. Poza tym poszerza wyobraźnię nt. tego jakimi zwierzętami potrafią być ludzie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz