Aktywne Wpisy

karolina-oska +102
#rolnikszukazony
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta

Panowie, pomocy. Małżonkowi zamarzył się zestaw narzędzi, chcę mu go sprezentować, ale znam się na tym 2/10.
Przeznaczenie kompletnie amatorskie: pogrzebać przy komputerze, coś w domu naprawić czy skręcić mebel, rzadko motoryzacyjnie i raczej bez większych prac - bardziej konserwacja i drobne naprawy (motocykl i auto).
Budżet: raczej do 500 złotych. Chyba, że sztos, to do 600.
Patrzyłam na Yato i Neo, ale na Allegro narzekają, że walizki nie trzymają elementów i zniechęciła mnie
Przeznaczenie kompletnie amatorskie: pogrzebać przy komputerze, coś w domu naprawić czy skręcić mebel, rzadko motoryzacyjnie i raczej bez większych prac - bardziej konserwacja i drobne naprawy (motocykl i auto).
Budżet: raczej do 500 złotych. Chyba, że sztos, to do 600.
Patrzyłam na Yato i Neo, ale na Allegro narzekają, że walizki nie trzymają elementów i zniechęciła mnie

źródło: Screenshot 2025-11-21 at 17-33-45 Polsat News HD - Polsatboxgo.pl
Pobierz2,1 to 2,1 a nie "3 w praktyce". Do zastępowalności pokoleń wystarczy aby każdy z kimś w parze odchował dwójkę dzieci. Aby to zrozumieć wystarczy pojmowanie matematyki na poziomie szkolnym. Trójkę dzieci to powinny spłodzić jedynie te pary, którym jedno z dzieci zmarło przed osiągnięciem dojrzałości by w ostatecznym rezultacie mieć właśnie tę dwójkę odchowanych. Gdyby każdy płodził trójkę dzieci to każde pokolenie byłoby o blisko połowę liczebniejsze od
@stdmat: Nie mam pojęcia o co ci chodzi. Może to dla ciebie być szokujące ale kobiety mogą mieć skonczoną ilość potomstwa. Jeden mężczyzna może mieć dzieci z wieloma kobietami, ale na odwrót nie jest to możliwe. Bo w ciąży kobiety są bezpłodne. Tak więc to kobiety limitują populację, nie na odwrót. To nie jest model matematyczny czy jakaś idealna symulacja.
Wcale mnie to nie dziwi biorąc pod uwagę twój poziom