Wpis z mikrobloga

#apple #iphone #smartfon

Jaki iPhone dla początkującego sojowego fana marki Apple do 3 tys? 15 pro czy 16? Zależy mi na dobrej baterii który żądny z tych telefonów za 3 klocki i tak nie ma i dobrym aparacie. Iść w lepszy starszy model czy bazowy nowszy? Doradzicie coś?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reynald: 14 Pro Max. Akurat na twój budżet i kolejne 3 lata użytkowania spokojnie styknie.

Pamiętaj na przyszłość - pro to gorsza bateria ale lepszy aparat (i mniejszy ekran) wersja Plus odwrotnie (i większy ekran), no i jest też Pro Max która nie idzie na kompromisy. Tak to Apple urządziło.
  • Odpowiedz
@Reynald: Polują na nową 16 poniżej 3000 wpadają oferty. Staroci pokroju 14 pro max, 13 pro nie bierz bo już na starcie masz 2-3 lata różnicy w hardware. Jeśli apple wprowadzi coś z AI a pracują nad tym bo są mocno w tyle to na 14 pro max raczej nie będzie działać bo cpu jest przestarzałe pod tą technologię na 15 w sumie też. Jedynie z bazowych modeli warto teraz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@eeehhh @unknown_famous zdania są podzielone widzę. Ja jestem bardziej za 16 bo jednak nowszy, ale mam obawy, że bateria będzie gorsza niż w moim srealme 4 letnim za 800 zł. Niby fajnie mieć wymalowana wersję, ale 14 pro max zakładasz, że jest z 2021 roku trochę właśnie taki staroć - mimo to droższy
  • Odpowiedz
@Reynald: Jest ogrom ludzi co do dzisiaj siedzą na serii 13-14 i kompletnie nie widzą sensu przesiadki na nowsze modele. Te nowości o których wszyscy mówią to w codziennym użytkowaniu można o kant d--y rozbić, to się wszystko ciągle rozwija.

16 tak po prawdzie to imponuje tylko procesorem. W aparatach nie ma jakichś większych różnic, w baterii też. Bateria jak już wspominałem rządzi w wersjach Plus. Ponadto masz 60hz i
  • Odpowiedz
@Reynald: w 16 będziesz miał nową lepszą baterie która dłużej trzyma, 8 gb ramu i lepszy procesor no i wsparcie do AI którego nie masz w 13-14. Sam mam iphone 13 mini , brat ma 14 pro i naprawdę uwierz mi te nowe wersje iOS od apple jednak widać że są pod nowsze generacje tworzone mi czasem ramu w mojej 13 mini brakuje w 14 pro masz tylko 2gb więcej
unknown_famous - @Reynald: w 16 będziesz miał nową lepszą baterie która dłużej trzyma...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Reynald: Zależy co chcesz tym aparatem robić. W okolicach tego budżetu jeżeli chodzi o baterie to 16e nie przebijesz, tylko on ma jeden podstawowy aparat. Ładną fotkę na pamiątkę z wakacji pstrykniesz, ale jakichś ultra ładnych portretów czy czegoś już niezbyt.
  • Odpowiedz
@Reynald: Jasne że nie. 17 jest już mocno do przodu względem poprzedników i nawet hejterzy nie wiedzą do czego się doczepić. Na kasę nie patrz bo przy odsprzedaży też więcej odzyskasz. To nie android że po roku wala się po lombardach za 1/4 ceny, Apple to inwestycja :P

Powodzenia.
  • Odpowiedz
@Reynald: No jest to w pewnym stopniu kastrat. Ja teraz po 5 latach z hakiem swoje 12 mini właśnie na 16e zmieniłem, tylko dlatego że stał się już telefonem przewodowym który zaczął mieć jakieś drobne problemy z ładowaniem, liczę że kolejne 5 lat wytrzyma bo przy moim użytkowaniu niczego mi w nim nie brakuje a wyszedł mnie jakoś 2300 także w pytkę, natomiast zdaje sobie sprawę że dla kogoś to
  • Odpowiedz
@eeehhh: 17 jest ogólnie ciekawym telefonem, bo jak sobie różne oglądałem to to jest chyba pierwsza generacja w której moim zdaniem o ile ktoś nie potrzebuje tego 3 obiektywu to nie ma najmniejszego sensu dopłacać do pro. Dziwny ruch ze strony apple xd
  • Odpowiedz