Czy znajdę jakiś system AP działających w warstwie mesh (np. Deco od TP-Linka). Ale pozwalający na spięcie obu AP przez CPE (router) operatora?
Co mam na myśli, obecnie mam właśnie Deco (2 szt.) chciałbym aby działały w warstwie mesh lecz aby się komunikowały przewodowo. Tylko z tego co widzę jedyna opcja takiego podłączenia w moim przypadku to: Router operatora > Deco A > Deco B, pytanie czy jestem w stanie zrobić to w następujący sposób: Deco A < Router operatora > Deco B? Bo gdy obecnie tak je zepnę tracę warstwę mesh. #siecikomputerowe #swiatlowod #swiatlowody #router
@NH35: co to jest warstwa mesh? Kup ap z 802.11k/v podłącz do routera z wyłączonym wifi po stronie lan i tyle A jeśli o twoje deco chodzi to przełącz w tryb ap poprostu
Co mam na myśli, obecnie mam właśnie Deco (2 szt.) chciałbym aby działały w warstwie mesh lecz aby się komunikowały przewodowo. Tylko z tego co widzę jedyna opcja takiego podłączenia w moim przypadku to: Router operatora > Deco A > Deco B, pytanie czy jestem w stanie zrobić to w następujący sposób: Deco A < Router operatora > Deco B? Bo gdy obecnie tak je zepnę tracę warstwę mesh. #siecikomputerowe #swiatlowod #swiatlowody #router
Upewnij się, że wpinasz je do switcha na routerze (porty lan) a dalej: https://www.tp-link.com/us/support/faq/1794/
źródło: 1000033141
PobierzA jeśli o twoje deco chodzi to przełącz w tryb ap poprostu