Wpis z mikrobloga

Może ktoś coś doradzi, zastanawiam się nad samochodami ford kuga st line 2.5 litra hev napęd na przód a vw tiguan life plus 1.5 etsi. W obu autach hak bo mam przyczepę plus matrix , nie wiem co wybrać, ktoś coś może doradzić? #motoryzacja #ford #volkswagen
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patrix100: pójdź na jazdy próbne i sam zadecyduj. Ja bym się skłaniał bardziej w stronę Kugu, bo hybryda oparta na wolnossacym 2.5 i przekładnia eCVT brzmią jak recepta na bezproblemową jazdę i niskie spalanie. 1.5 eTsi ma ponoć dziwnie działające hamulce. To co mi się nie podoba w Kudze to wnętrze, a ST line imho jest niepotrzebnie twardy. Ale to już kwestia gustu.

Edit: sprawdź sobie maksymalną masę przyczepy dla
  • Odpowiedz
  • 0
@zobq właśnie problem jest w tym że jezdzilem tym i tym autem i oba są okey, przesiadam się z focusa mk3 bez niczego, więc komfort itd jest gigantyczny, nie wiem co będzie lepszą opcją, dopasowana i wyglądająca dobrze za dwa lata
  • Odpowiedz
Kuga do ciągnięcia przyczep się średnio nadaje.

@marjanoos: czemu średnio? w HEVie 2100kg uciągu to ładna wartość, Ford się tym chwali.

@patrix100: jak oba tak samo ci się podobają, to wybierz, ten który ma lepsze opcje finansowania czy lepszą gwarancję.
  • Odpowiedz