Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi, dlaczego Allegro akceptuje takich Januszy Biznesu?
https://allegro.pl/oferta/odzywka-bialkowa-koncentrat-bialka-wpc-mlekovita-700-g-smak-waniliowy-17334541463

Gość ustawia najniższą cenę produktu, ale daje z kosmosu cenę wysyłki (40 zł prawie). Nie pierwszy raz widzę takie zagranie u części sprzedawców, ale na tego tu trafiam regularnie bo kupuję m.in. to białko. Nawet zgłoszenie do Allegro zrobiłem, ale temat olali xD. Przecież to jest jakiś absurd, że mozna sobie koszt wysyłki z Księżyca podować.
Oczywiście jak ktoś ma mózg i jest przytomny to nie kupi u takiego Janusza przypadkiem towaru z dużym kosztem przesyłki, ale nawet po komentarzach u niego można zobaczyć przypadki osób, które przez pomyłkę tak kupiły, co szczególnie przy podpiętej karcie i nie uwadcze trudne nie jest.
Spotykacie takich gagatków często?
@allegro_pl to jest celowe wprowadzanie klienta w błąd

#allegro #pytanie #ecommerce #januszebiznesu
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzordzfloit: Tak naprawdę wykorzystuję rutynę ludzi, którzy zakładają, że jak kupili smarta, to wysyłka jest gratis i w ogóle na to nie patrzą. A już jak kupisz kilka produktów naraz to łatwo przeoczyć coś takiego. A to, że ludzie nie patrzą to faktycznie ich wina.

Trochę mi to przypomina firmy żyjące z rozsyłania innym firmom faktur do zapłacenia za jakiś wpis w jakimś gównokatalogu. Ktoś się nie bardzo zna, nie
  • Odpowiedz
@dzordzfloit: a znasz ceny zakupu? Masz wgląd w jego faktury? Może to inni zauważają cenę? A on ma wysokie koszty wysyłki? Wiesz jakie ponosi koszty? Ukrywa coś? Czy widzisz ceny przed zakupem? Co ukrywa i nie jest jasne przed zakupem? Konkretnie. On zachowuje się jak Janusz, ale co to zmienia? Ofiary zachowują się jak nabrane na tombak, albo oszukane na wnuczka. Tyle, że chłop tu jasno określa koszty i widać,
  • Odpowiedz
  • 1
@allegro_pl: spoko, umywacie rączki, a w komentarzach są ludzie, którzy się na to łapią, w tym np. Ukraińcy, którzy nie znają tak dobrze polskiego. Wasza sprawa, ja się nie złapię, tylko nie rozumiem zezwalania na taką januszerkę.
@brygadzistausmiechnietejpolski to ci jeszcze powiem, bo pewnie w komentarze nie zajarzałeś, że chłop ma takie "koszty", że bierze 40 zeta nie tylko za wysyłkę, ale za wysyłkę każdego indywidualnego przedmiotu, czyli kupujesz
  • Odpowiedz