Aktywne Wpisy

Medokin99 +350
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz
eFieN +42
Wy tu spuszczacie się o alko w sejmie... a kolejne 100 baniec leci na ukrów ;) #takaprawda
źródło: image
Pobierz

Wydaje mi się, że błędem poznawczym, który a priori przyjmuje akolici #4konserwy jest to, że skoro jesteśmy Polakami, to najlepiej dla nas, jeśli nami rządzą inni Polacy.
A skąd założenie, że Polacy rządzą najlepiej, i że narodowość ma tu jakieś znaczenie? Moim zdaniem przede wszystkim jesteśmy ludzmi. Naród to koncepcja XIX- wieczna. Przez wiele stuleci ludzie identyfikowali się jako tutejsi. Władzę odbierali jako dobra - przy której lepiej im się żyje, są mniej wyzyskiwani, lub zła - przy której się źle żyje.
Dlatego uważam, że należy odrzucić te okowy myślenia plemiennego i spojrzeć prawdzie w oczy, że Polacy nie potrafią zarządzać państwem najlepiej na świecie. Nie są najgorsi, ale też nie są najlepsi. Średni. Jak zwykle.
Dużo lepiej dla mnie, jako człowieka, byłoby gdyby na miejscu mojego zamieszkania władzę polityczną sprawowali ludzie, którzy znani sa z lepszej gospodarnosci- Niemcy, Holendrzy, Skandynawowie.
Dlatego uważam, że to Polska (jako organizacja międzynarodow) jest problemem i przeszkodą w dążeniu do dobrostanu ludzi tu zamieszkałych.
Moim zdaniem można mówić o okupacji tych ziem przez Rzeczpospolita, która siła narzuca ludziom tu zamieszkałym swoją narrację historyczną, zwyczaje, brak organizacji.
źródło: acgf5m
Pobierz