Wpis z mikrobloga

Godzina 9:00 i już dosyć Wykopu na dziś. Wedle tego bordo, Michał Pater to ruska onuca, bo pojechał do Rosji xD Michał Pater nic nie mówi o wojniie kacapsko-ukraińskiej według niego. Nic a nic... prócz całego sezonu 2025, prócz tych 40 odcinków xD

Albo, że inny youtuber też ruska onuca, bo pojechał nagrywać content z własnego punktu widzenia xD

Czasem się zastanawiam, że ruscy podszywają się pod ukrofilów, by Polakom ich obrzydzić... bo inaczej nie rozumiem, jak można być takim brainletem.

#polska #youtube #pater #michalpater #rosja #wojna
new-object - Godzina 9:00 i już dosyć Wykopu na dziś. Wedle tego bordo, Michał Pater ...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@new-object przecież to bez znaczenia jakie kraje odwiedzasz, jeżeli nie robisz tego z zamiłowania do kraju, a z zamiłowania do turystyki. Ta cała argumentacja z tym, że se jeździ po białorusi czy rosji to inwalida od początku. Też byłem w moskwie około 10 lat temu i uważam ją za ładne, zadbane miasto (trochę dużo przepychu i kiczu na pokaz w centrum, ale to do zrozumienia). Nie zmienia to jedynie dwóch faktów:
  • Odpowiedz
  • 0
@PrawilnyStevie: zgadzam się! O to, to, można go nie lubić lub lubić. Dla jednego ktoś jest nudny, dla drugiego nie.
Ale są ludzie jak ja, co interesują się kacapią i lubię obserwować, jak upadają sobie na ryj. Dlatego też oglądam ich. Pater pokazuje Rosję, znów drugi pokazuje Moskwę z punktu turysty z Polski.

Nie potrzebuje jawnej propagandy od youtubera, bo od niego chce tylko materiały wideo, bez jego zdania i ja mam
  • Odpowiedz
@new-object nie wiem co się zmieniło na przestrzeni lat, ale wyjeżdżając z centrum na obrzeża (byłem w Moskwie, Kursku i kilku mniejszych miejscowościach) miało się wrażenie, że zjeżdża się 3 stulecia wstecz. Coś jak w Rydze na Łotwie. Wtedy ludzie byli całkiem sympatyczni dla grupy Polaków, starali się z nami dogadać w większości - natomiast po tej pralni co tam mają, nie wiem czy by się to powtórzyło. Ziomek, który nas
  • Odpowiedz
  • 0
Jak chcesz doświadczyć ruskiego syfu, możesz za paczkę frytek pojechać do Rygi i zjechać w rejony dawnych osiedli rosyjskich (niegdyś maskavas iela). Natomiast bywa tam dość niebezpiecznie, także lepiej z kimś :)

@PrawilnyStevie: ogólnie lubię offroad, i właśnie to, co opowiadasz, to to, co chciałbym przeżyć-przenieść się do kamienia łupanego w Rosji, i obserwować ich jak w skansenie, a zarazem przygota offroadowa, bo oni dróg nie mają.

W Polsce, w Europie trzeba
  • Odpowiedz
  • 1
@new-object Pater który swoją serię zaczał od końca czyli od nagrania po powrocie do Polski gdzie krzyczy "Wyjechałem z p----------o Mordoru, nigdy więcej!"
  • Odpowiedz
@new-object no to mówię, jeżeli nie chcesz ryzykować wjazdem do terrorystów (w tych czasach pewnie będziesz odgórnie traktowany jak jakiś kolaborant) - możesz spróbować Łotwy. Wschód Łotwy oraz niektóre dzielnice w centrum dalej przypominają Irkucki mir.
  • Odpowiedz
  • 0
@PrawilnyStevie: ło kurde, masz rację. Jakaś randomowa wioska, jakaś główna droga.... a nie ma asfalut ( ͡º ͜ʖ͡º)

Powiem ci, że dzięki za protipa, obczajam dalej :D

Edit: sprawdziłem wioski. Ja p... nie wiedziałem że Łotwa jest taka biedna ( ͡° ʖ̯ ͡°)
new-object - @PrawilnyStevie: ło kurde, masz rację. Jakaś randomowa wioska, jakaś głó...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@new-object: przecież oni mają już tak sprane mózgi, że dla nich wszystko co rosyjskie to ściek, a jak ty pojedziesz do Rosji i powiesz, że ci się podobało to onuca jesteś. xD

Szczególnie dwóch takich jest, często się w gorące przebijają - jakiś robercik i jakiś grzesiok czy jakoś tak. Jak się wejdzie na ich profil to widać obraz naprawdę smutnego człowieka ze smutnym zyciem. W zasadzie 99,9% wpisów i
  • Odpowiedz