#rower #rowery #opony Chcę kupić nową sprawną oponę do roweru - na poprzedniej mam takie oznaczenia: 47-622 28×1.75 GS-507, na oponie pisze też "stone Trax", a rower to Tonopah Cube - dwa pierwsze to rozmiar, ale GS-507 ma oznaczać typ bieżnika. Jednak z ofertach opon na allegro nie podają dokładnie tak oznaczonego typu bieżnika.
W tym wypadku jak wybrać oponę? Uniwersalna, trekkingowa? GPT nie podaje mi dokładnie informacji na temat typu opony. Miasto, tereny leśne. Jaki przedział cenowy patrzeć ekonomicznie, większość jest ok.30-50zł, może być?
@DeringeR: bieżnik nie ma aż takiego znaczenia. Bierzesz jaki chcesz. Mi osobiście na tereny mieszane najbardziej pasuje taki jak w Schwalbe AllRound G-One, ale tych raczej nie znajdziesz za 50 zł, a co do reszty to patrzysz głównie na szerokość i średnicę żeby się zgadzała dla twojego roweru
Chcę kupić nową sprawną oponę do roweru - na poprzedniej mam takie oznaczenia:
47-622 28×1.75 GS-507, na oponie pisze też "stone Trax", a rower to Tonopah Cube - dwa pierwsze to rozmiar, ale GS-507 ma oznaczać typ bieżnika. Jednak z ofertach opon na allegro nie podają dokładnie tak oznaczonego typu bieżnika.
W tym wypadku jak wybrać oponę? Uniwersalna, trekkingowa? GPT nie podaje mi dokładnie informacji na temat typu opony.
Miasto, tereny leśne.
Jaki przedział cenowy patrzeć ekonomicznie, większość jest ok.30-50zł, może być?