Wpis z mikrobloga

@walokid Dlatego że ona ma mnóstwo wad, jej konstrukcja nie jest sztywna, nie ma zamykanej komory, i jest super upierdliwa w obsłudze, zwłaszcza jak już ma swoje wypracowane. No i jest wolna. Po prostu jest przestarzała. Potem się wpada w błędne koło ciągłych modyfikacji które również kosztują. Miałem endera starszej generacji wprawdzie, teraz już sporo wad wyeliminowano, ale po przesiadce na bambusa to jest po prostu inny świat. Lepiej dzisiaj wziąć
  • Odpowiedz
@wezsepigulke: dlaczego zamknięta komora to plus? Jaki budżet trzeba mieć żeby kupić coś porządnego.

Wykorzystanie: drukowanie obudów i elementów większych konstrukcji do skręcania/sklejania ze sobą
  • Odpowiedz
@walokid: Endery są przestarzałe, 6-7 lat temu to były dobre drukarki, ale technologie poszły do przodu a Creality dalej trzaska Endery w których w kolejnych modelach są tylko kosmetyczne zmiany.
Z tanich drukarek na start obczaj elegoo centauri carbon, coś koło 1300, a zapowiedzieli CC2 na początek roku to pewnie CC1 potanieją.
  • Odpowiedz
a może mi ktoś powiedzieć jaką UŻYWANĄ drukarkę do 500zł kupić?

@0caffe: Bambu A1/A1mini - ludzie koło 600 krzyczą, to może ktoś lokalnie (przy braku koniecznośći pakowania wysyłek itp) zejdzie do 500.
NOWA A1mini kosztuje niecałe 800 (a da się jeszcze taniej, z EUstore bambu z kuponami) https://botland.com.pl/drukarki-3d-bambu-lab-a1/24564-bambu-lab-a1-mini-drukarka-3d-6975337036173.html
Choć szukanie drukarki do 500, to jak szukanie dobrego samochodu do 5000zł.

To przynajmniej normalnie działa (zakładając że sprzedawane sprawne) w przeciwieństwie
  • Odpowiedz
Większość tu piszących zobaczyło Ender i wydało werdykt. Nie, to nie jest to samo co V1, V2, pro itp.
Ktoś pisał o przepaści między starszym enderem a bambu. Owszem jest. Ale jest też przepaść między starym enderem, a tymi V3, również SE.

Miałem kilka enderow pierwszych, miałem V3 SE, miałem bambu A1 mini, mam Qidi Q2 czy Centauri Carbon.

To nie jest tak że polecam tego V3 SE - tzn za te 200-300zl można brać
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@RianesS

Ender 3 V3 SE będzie taką PS3

Fajne porównanie, można odnieść do czegoś co znam xD
Myślę że dla moich potrzeb byłoby w sam raz, pobawić się z drukiem 3D. Drukarka nie musi być całkowicie bezobsługowa, to dla mnie nie
  • Odpowiedz