Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +60
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 0
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

#druk3d #drukarki3d #majsterkowanie
źródło: temp_file1522215524932945160
Pobierz@0caffe: to przestań.
Ta drukarka dzisiaj nie ma sensu
Teraz wyszła drukarka p2s od bambus, to pewnie się pojawią używane p1s.
Komentarz usunięty przez autora
Wykorzystanie: drukowanie obudów i elementów większych konstrukcji do skręcania/sklejania ze sobą
Z tanich drukarek na start obczaj elegoo centauri carbon, coś koło 1300, a zapowiedzieli CC2 na początek roku to pewnie CC1 potanieją.
@wezsepigulke: a już można używać filamentu bez drm? XD
Endera można kupić za 300-400, p1s to tysiąc złotych więcej xD
Teraz patrze że nowy p1s kosztuje już tylko 1600zł. Cena 2x wyższa od endera, ale drukarka jest 10x lepsza.
https://botland.com.pl/drukarki-3d-bambu-lab-p1/24027-bambu-lab-p1s-drukarka-3d-6975337033134.html
@Polinik: nie każdy potrzebuje topowych technologii
@pesymistyk: od zawsze
@0caffe: Bambu A1/A1mini - ludzie koło 600 krzyczą, to może ktoś lokalnie (przy braku koniecznośći pakowania wysyłek itp) zejdzie do 500.
NOWA A1mini kosztuje niecałe 800 (a da się jeszcze taniej, z EUstore bambu z kuponami) https://botland.com.pl/drukarki-3d-bambu-lab-a1/24564-bambu-lab-a1-mini-drukarka-3d-6975337036173.html
Choć szukanie drukarki do 500, to jak szukanie dobrego samochodu do 5000zł.
To przynajmniej normalnie działa (zakładając że sprzedawane sprawne) w przeciwieństwie
Ktoś pisał o przepaści między starszym enderem a bambu. Owszem jest. Ale jest też przepaść między starym enderem, a tymi V3, również SE.
Miałem kilka enderow pierwszych, miałem V3 SE, miałem bambu A1 mini, mam Qidi Q2 czy Centauri Carbon.
To nie jest tak że polecam tego V3 SE - tzn za te 200-300zl można brać
Fajne porównanie, można odnieść do czegoś co znam xD
Myślę że dla moich potrzeb byłoby w sam raz, pobawić się z drukiem 3D. Drukarka nie musi być całkowicie bezobsługowa, to dla mnie nie