Wpis z mikrobloga

@kacpervfr: Aby utrzymać unię z Haliczem musisz czekać aż naprawią grę. Mechanika PU jest z-----a niemalże od góry do dołu, ja nie wiem czy tam cokolwiek w ogóle działa. Jak na którymś poziomie integracji odebrałem Haliczowi możliwość prowadzenia polityki zewnętrznej to 2 miesiące później sami wypowiedzieli wojnę Litwie i jeszcze mnie wciągnęli do niej mimo że miałem z Litwą sojusz obronny. Także tak, na ten moment IMO po przegraniu kilkanaście
  • Odpowiedz
@D3v0 @Khaine: wina leży w tym że mając umowę z Węgrami gra daje Ci unikatowy system sukcesji i go blokuje do momentu aż nie dojdzie do unii obu krajów lub samemu się tego nie rozwiąże. Warunkiem utrzymania unii personalnej jest posiadanie tych samych systemów i praw sukcesji w obu krajach, a przez to że Polska ma wtedy to "union of crowns" Halicz nie może sie dostosować,. Nawet jeśli wymusisz
  • Odpowiedz
@Moxito: grałem Castylia miałem unie z Portugalią przeprowadziłem wszystkie reformy relacje miałem na 200 nikt nie umarł i unia sie sama rozwiązała nie wiadomo czego... unie sa do naprawy
  • Odpowiedz