✨️ Jak działa leasing w VW Group?Ⓘ Może głupi jestem i nie rozumiem, ale jak działa leasing w VW Group? Mają ofertę leasing 103,45% na 3 lata przy dużym wkładzie własnym. Myślalem, ze to jest fajna oferta i stałe oprocentowanie, ale w symulacji jaką dostałem nie - jest to zmienne. Jak zmienne to jak rozumiem oparte na WIBOR? WIBOR to ponad 4%, więc jak to jest liczone? Mają ujemną marżę jakby, jaki jest wzór na to? :D Chodzi mi o to, że jeśli jest oprocentowanie zmienne a WIBOR spada no to zakładam, że będę płacił mniej, ale o ile mniej? o zmianę WIBORU względem czego, aktualnego stanu czy stanu sprzed ostatniej obniżki bo taką ofer†e dostałem i miesiąc temu i teraz. Sprzedawca auta nie rozumie jak to działa a nie miałem okazji z nikim z finansów rozmawiać.
PS z ciekawości, może ktoś z Was kojarzy ile na rynku kosztuje tani leasing brany z pośrednikami? ze 105% da się wyrwać?
Liczyłeś czy serio wychodzi 103,45%? Częstą polityką banków jest, że sumę rat leasingowych podają od ceny katalogowej samochodu, a nie od rzeczywistej ceny na fakturze. Druga sprawa to, że często importer dopłaca do leasingu.
Może głupi jestem i nie rozumiem, ale jak działa leasing w VW Group? Mają ofertę leasing 103,45% na 3 lata przy dużym wkładzie własnym. Myślalem, ze to jest fajna oferta i stałe oprocentowanie, ale w symulacji jaką dostałem nie - jest to zmienne. Jak zmienne to jak rozumiem oparte na WIBOR? WIBOR to ponad 4%, więc jak to jest liczone? Mają ujemną marżę jakby, jaki jest wzór na to? :D Chodzi mi o to, że jeśli jest oprocentowanie zmienne a WIBOR spada no to zakładam, że będę płacił mniej, ale o ile mniej? o zmianę WIBORU względem czego, aktualnego stanu czy stanu sprzed ostatniej obniżki bo taką ofer†e dostałem i miesiąc temu i teraz. Sprzedawca auta nie rozumie jak to działa a nie miałem okazji z nikim z finansów rozmawiać.
PS z ciekawości, może ktoś z Was kojarzy ile na rynku kosztuje tani leasing brany z pośrednikami? ze 105% da się wyrwać?
#leasing #auto #samochody #motoryzacja #finanse #banki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Druga sprawa to, że często importer dopłaca do leasingu.