Wpis z mikrobloga

Ten bupropion to pewnie tez dziala na granicy placebo, jak to mialbyc lek na pomoc w rzucaniu palenia, z SSRI paroksetyna dzialala na mnie tak, ze nic mi sie nie chcialo i nie mialem motywacji, a zeby cos robic jeszcze bardziej sie musialem zmuszac niz zanim zaczalem to brac (5 miesiecy) a do tego nie odczuwalem satysfakcji jak wczesniej np. z pojscia na basen i saune gdzie normalnie powinienem czuc euforie po takiej sesji, nie mowiac o tym ze nawet nie chcialo sie dotykac siura ani ogladac filmow dla doroslych bo sie wydawalo to glupie (do zaakceptowania) #depresja #ssri #psychiatria
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fishwater: Czyli co. Bierzesz przez 5 miesięcy lek który nic Ci nie daje (i jest stosunkowo drogi) i po tym czasie przychodzisz tutaj skonsultować to z wykopkami? Bupropion nie będzie działał jak SSRI bo nim nie jest, jest pochodną ketoamfetaminy więc jest stosowany na poprawe nastroju ale w sumie tylko w sensie "jesiennej chandry", tym sie z depresji i niechęci nie wyleczysz ani nie wywołasz euforii. To jest coś co
  • Odpowiedz
  • 0
Tu mądrzy ludzie, aż mi wstyd, że mam tylko dwa leki. Jeden na depresję a drugi na social anxiety.
  • Odpowiedz
  • 0
escitalopram

@Niewiemja: Moze moglbym to sprobowac, ale mysle jeszcze o sertralinie, glownie chodzi o to zeby nie czuc takiego zmęczenia i muła, co z tego ze przycisza lęk czy depresje jak jest sie bez zycia?
  • Odpowiedz
@Ahses: No oczywiście że sie konsultuje, a skąd bym miał mieć leki? U mnie to jest pregabalina 150mg 3x dziennie, escitalopram 20mg i bupropion 150mg rano. Na wieczór kwetiapina 50mg i promazyna 50mg. Te leki już biore na tyle długo że wiem mniej więcej jak działają i po jakim czasie
  • Odpowiedz
@Fishwater: Ja SSRI nie brałem tak że Ci nie podpowiem. Na lęki mam pregabaline a escitalopram i bupropion mają właśnie pobudzać i dawać chęć do życia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Moja lekarka, a uważam ją za bardzo dobrą uważa że nie ma co brać ssri które mają sporo efektów ubocznych jak są właśnie takie leki jak wymieniam
  • Odpowiedz
@Fishwater: Tak że ja Ci polecam taką kombinacje, escita 20mg, bupropion 150mg i jak masz lęki pregabalina ale tylko 75mg bo ona przymula. Weź sobie takie przez miesiąc, jak nie będziesz widział różnicy po tym czasie to próbuj czegoś innego wtedy
  • Odpowiedz
@Fishwater: To już musisz pytać lekarza, ja nic o tym nie wiem, biore 150mg. Ale asystent wypluwa:

Dawka 300 mg bupropionu jest stosowana i uważana za bezpieczną w leczeniu depresji i innych wskazań, pod warunkiem odpowiedniego dawkowania i monitorowania. Zwykle leczenie zaczyna się od dawki 150 mg dziennie, którą można zwiększyć do 300 mg dziennie po około tygodniu. Jest to zazwyczaj maksymalna dawka dla większości pacjentów, choć w niektórych przypadkach
  • Odpowiedz
  • 0
@Geomemnon: to muszę pogadać z lekarzem, ta paro ewidentnie nie dla mnie, choc czytalem opinie ze ludziom pomogla to mi szkodzila takim wpadnięciem w anhedonie mimo, ze niby umysl byl spokojniejszy, nie dla mnie.
  • Odpowiedz