Wpis z mikrobloga

Podoba mi się podejście prezydenta do władzy. Ma władzę, to ją wykorzystuje. Z jajami. Bez słuchania krzyku jęczycących. Twardo. Pokazał tym gwiazdom z władzy sądowniczej gdzie jest ich miejsce.

49 nominacji sędziowskich odrzuconych. I wypier$ala#.

#polityka
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JWRJWR takie porządki to sobie mógł robić w dyskotece co ją pilnował. Prezydenta też obowiązuje prawo i dbałość o stabilność państwa. Póki co mamy siłowe próby poszerzania jego kompetencji i pogarszanie kondycji funkcjonowania organów państwowych.
  • Odpowiedz
  • 0
@nith: jakbyś nie zauważył, kolego, to możemy mieć inne światopoglądy, ale historycznie władza w Polsce była albo silna, albo państwo upadało. Teraz mamy krótki okres, w którym jedziemy na bezpieczeństwie NATO. Ciekawe jak długo ta sielanka potrwa. Byle jak najdłużej, bo miękkie fajne znowu uciekną za granicę z publicznymi pieniędzmi i powiedzą na odchodne: Walczcie, jesteśmy z Wami duchem!
  • Odpowiedz
  • 0
@szychun: Polska jest stabilnym państwem. Co mnie obchodzi obrażanie się na siebie polityków i ich darcie szat. Moje życie i życia milionów Polaków są bardzo spokojne, więc twój argument jest trochę z rękawa.
  • Odpowiedz
@JWRJWR tylko, ze psucie instytucjonalne państwa prędzej czy później i tak Cię dopadnie. Zauważysz to gdy będziesz musiał np. załatwić jakąś sprawę w sądzie, że tak nawiążę do tematu z wczoraj.
  • Odpowiedz
  • 0
@szychun: no tak, teraz sądy bardzo dobrze działają. Jaka byłaby szkoda, gdyby zaczęły nagle rozpatrywać sprawy wolno! O nie! Przecież sądy w Polsce tak dobrze działają! Masz rację. NIE DLA PSUCIA PAŃSTWA POLSKIEGO!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że nie dopadnie mnie zepsucie państwa polskiego!
  • Odpowiedz
@JWRJWR no właśnie - nasz ustrój sądowniczy to syf, kiła i mogiła. Dlatego prezydent zamiast dążyć do uporządkowania go to stosuje polityczne i partyjne kryteria w ocenie tego problemu.
  • Odpowiedz