Wpis z mikrobloga

#perfumy #frufrecki

Dzisiaj klasyk, Chanel Egoiste. W otwarciu obecne są przyprawowe nuty, kolendra i cynamon wraz z drzewem różanym i samą różą. Oprócz tego jest goździk, może nieco mandarynki, a dalej pojawia się również tytoń. Początek jest ostry i ciężki, lecz z czasem kompozycja zdecydowanie się wygładza. Wychodzi w niej trochę słodyczy, wanilia, lekka pudrowość oraz drzewo sandałowe. Skóry raczej nie odbieram, jeśli jest to schowana w tle.

W otwarciu zdecydowanie czuć, że mamy do czynienia z zapachem dawnej szkoły perfumiarskiej. Na samym początku odbieram coś lekko medycznego, przypominającego mi trochę syrop na kaszel. Dalej kompozycja jest dużo bardziej przystępna, po jakiejś godzinie perfumy układają się w spokojny i całkiem gładki zapach, lecz otwarcie jest dla mnie trudne w odbiorze i myślę że może nie przypaść do gustu młodszym osobom.

Parametry dobre, a profil zapachu męski, wieczorowy i elegancki. Nie potrafię sobie wyobrazić by miał nosić go ktoś przed trzydziestką, choć poza pierwszymi minutami nie odbieram w nim „dziada”. Mimo to, pozycja na pewno nie dla każdego i nie będzie zaliczać się do crowd pleaserów. Dla mnie perfumy zbyt trudne do noszenia, ale na pewno posiadają one charakter. Ocena końcowa 8.5/10

Zapach 8.5/10
Projekcja 7/10
Żywotność 8/10
Jakość/Cena 8/10

pozostałe recki
Frufruf - #perfumy #frufrecki

Dzisiaj klasyk, Chanel Egoiste. W otwarciu obecne są p...

źródło: Egoiste

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie potrafię sobie wyobrazić by miał nosić go ktoś przed trzydziestką

@Frufruf: Fajny przykład jak trendy się zmieniają. Dla mnie platynowy egoista to lata dziewięćdziesiąte w pigułce i zapach noszony przez moich starszych braci i ich kolegów. Wtedy to obok czarnego Adidasa to był jeden z częściej noszonych przez dwudziestokilkulatków zapachów w dodatku ten vibe był bardzo popularny wśród męskich kosmetyków, jak choćby woda po goleniu Hattric. Taki ówczesny Savauage,
  • Odpowiedz
  • 0
Fajny przykład jak trendy się zmieniają

@markaron: Ciekawe czy za 20-30 lat młodzież będzie nazywać współczesne ulepy noszone przez dwudziestolatków dziadami ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Ciekawe czy za 20-30 lat młodzież będzie nazywać współczesne ulepy noszone przez dwudziestolatków dziadami ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Frufruf: Też nad tym czasem myślę i wyobrażam sobie jak oskarki mówią między sobą a ten Sauvage to dla facetów po trzydziestce xd
  • Odpowiedz