Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +51
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Shyvana +5
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

Dzisiaj klasyk, Chanel Egoiste. W otwarciu obecne są przyprawowe nuty, kolendra i cynamon wraz z drzewem różanym i samą różą. Oprócz tego jest goździk, może nieco mandarynki, a dalej pojawia się również tytoń. Początek jest ostry i ciężki, lecz z czasem kompozycja zdecydowanie się wygładza. Wychodzi w niej trochę słodyczy, wanilia, lekka pudrowość oraz drzewo sandałowe. Skóry raczej nie odbieram, jeśli jest to schowana w tle.
W otwarciu zdecydowanie czuć, że mamy do czynienia z zapachem dawnej szkoły perfumiarskiej. Na samym początku odbieram coś lekko medycznego, przypominającego mi trochę syrop na kaszel. Dalej kompozycja jest dużo bardziej przystępna, po jakiejś godzinie perfumy układają się w spokojny i całkiem gładki zapach, lecz otwarcie jest dla mnie trudne w odbiorze i myślę że może nie przypaść do gustu młodszym osobom.
Parametry dobre, a profil zapachu męski, wieczorowy i elegancki. Nie potrafię sobie wyobrazić by miał nosić go ktoś przed trzydziestką, choć poza pierwszymi minutami nie odbieram w nim „dziada”. Mimo to, pozycja na pewno nie dla każdego i nie będzie zaliczać się do crowd pleaserów. Dla mnie perfumy zbyt trudne do noszenia, ale na pewno posiadają one charakter. Ocena końcowa 8.5/10
Zapach 8.5/10
Projekcja 7/10
Żywotność 8/10
Jakość/Cena 8/10
pozostałe recki
źródło: Egoiste
Pobierz@Frufruf: Fajny przykład jak trendy się zmieniają. Dla mnie platynowy egoista to lata dziewięćdziesiąte w pigułce i zapach noszony przez moich starszych braci i ich kolegów. Wtedy to obok czarnego Adidasa to był jeden z częściej noszonych przez dwudziestokilkulatków zapachów w dodatku ten vibe był bardzo popularny wśród męskich kosmetyków, jak choćby woda po goleniu Hattric. Taki ówczesny Savauage,
Komentarz usunięty przez autora
@Frufruf: Zapodasz następny Egoiste Platinum? Ciekawy jestem, bo "platynowa" wersja o wiele bardziej mi pasuje.
@markaron: Ciekawe czy za 20-30 lat młodzież będzie nazywać współczesne ulepy noszone przez dwudziestolatków dziadami ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Frufruf: Kurczę, podesłałbym Ci ale mi się skończyła ( ಠ_ಠ)
@Frufruf: Też nad tym czasem myślę i wyobrażam sobie jak oskarki mówią między sobą a ten Sauvage to dla facetów po trzydziestce xd