Wpis z mikrobloga

#swiatlowod
ostatnio pogorszyl mi się stan lini światlowodowej prawdopodobnie uszkodzenie gdzieś po za moim domem bo sygnał -33,1 internet normalne działa , no ale pomyslalem kupię nowy patchord i jak podłączyłem ten nowy patchord to internet wogle już nie dziala i czy to wina tego slabego sygnału że nie działa bo produkcja patchordu też ma jakieś swoje granice tolerancji .
#internet
#telekomunikacja
#informatyka
#komputery
#orange
#tmobile
#plus
#play
#netia
#vectra
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matkuma: 1) Próbowałeś wrócić do starego patchcordu?
2) Na pewno nic zepsułeś podczas zmiany patchcordu?
3) Wyczyściłeś końcówki nowego patchcordu przed podłączeniem?
4) Jaki konkretnie patchcord? Z jakimi końcówkami?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@groman43 nie czyscilem bo to nowy, nie zepsulem. wróciłem do starego i dziala. mysle ze te tlumienie 33.1 to juz prawie albo już koniec mocy a może ten światłowód co kupiłem ma tolerancję do np 32.5 mocy . router pokazuje ale to pewnie wszystkie że optymalnie moc to do -27
  • Odpowiedz
@matkuma: jedziesz po bandzie z mocą sygnału, po zmianie patchcordu pewnie było -31,2 (bo zły patchcord, złe złącze) i już się nie zsynchronizowało.
Zgłoś to do operatora, bo działa ci to cudem.
  • Odpowiedz
@Pan_Klex: jak masz modem z wbudowanym ont i podlaczonym do niego swiatlowod to mozesz zobaczyc. na orange zobaczysz, jak mialem u lokalsa internet i mialem huaweia z ont to tez widzialem

@matkuma wezwij swojego isp niech naprawia, bo jedyne co mozesz zrobic to wymienic patchcord (co zrobiles) i poprawic docisk patchcordu/pigtaila na odf, a powodow moze byc wiecej. synchro ponizej -30 to loteria
  • Odpowiedz