Wpis z mikrobloga

@Pan_Slon: nie kupiłem, mówię że mnie KUSIŁO
@ptasiek2 no ogólnie trochę mam ból d--y że zwykła 17stka ma to samo co to poco f7 XD, a mi zależy na telefonie tylko pod względem bezpieczeństwa, ale dopłacać do tego 3k no to trochę ekhm no boli d--a po prostu, dlatego zadałem normalne pytanie lol :D
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: robisz błąd o tyle, że patrzysz na marketing czyli cyferki które wyglądają fajnie w katalogach. Tutaj Android zawsze wygrywa, choćby dlatego że nawet najtańszy chińczyk ma "dysk tysionc". Wynika to w dużej mierze z popularności systemu i przez to braku jego optymalizacji.

Jeżeli chcesz urządzenie bezpieczne, ale nie iPhona to szukaj Samsung Galaxy serii z KNOX - A (chyba nie wszystkie modele), S, Z. Tańsza seria M nie obsługuje
  • Odpowiedz
@ptasiek2: nie ma urządzeń bezpiecznych, te które aktualnie nie maja podatności(zwykle najnowsze) mają użytkownika, który utworzy patternlock lub 6 cyfrowy kod blokady...a to się obchodzi w relatywnie krótkim czasie ;)
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: jasne, że bezpieczeństwo opiera się na podatnościach i najsłabszym ogniwie - zawsze jest nim użytkownik.
Ale można mu pomóc stosując odpowiednie właściwości sprzętowe...
  • Odpowiedz
@alWdIjJpz18nHw: tu mi chodzi raczej o zabezpieczenie w stylu że jak mi ukradną iphone to chociaż go zablokuję i wyczyszcze wszystkie dane i zostaie przypisanego do konta więc będzie cegłą.

a ukradną mi androida i nie dość że wbiją i wszystko spiszą co jest na telefonie to jeszcze go o-------ą dalej XD
  • Odpowiedz