Mirki, zacząłem pracę jako technik instalacji turbin wiatrowych chwilę temu. Rzucili od razu na głęboką wodę, największe turbiny w eurokołchozie - EP 160 Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。) Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD #praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
@In_thrust_we_trust: 14k eur XD Parę lat temu się orientowałem to jedna z większych firm serwisujących takie wiatraki dawała za pracę na terenie ue 10€/h na jdg na początek dla ludzi bez doświadczenia, dla doświadczonych górna stawka to było coś ok 25-30€. Dla porównania pomocnik na budowie z angielskim w Holandii dostawał wtedy 28€/h na jdg
Prypinaj sie i dbaj o PPE. Słuchaj starszych starzem kolegów. To enerkon czy nordex. Poza tym to nie największe. Większe sa enventusy stawiane na betonie.
@managerstrategii: Pracuję sam na turbinach, w parze z chłopem, którego znajomy zmarł na turbinach. A raczej został zabity przez pracodawcę. Młody chłop, lekko po 30tce. Pracował cały dzień, 12 godzin dniówki, na serwisie właśnie, czyli tyrka fizyczna. Po pracy dzwoni do niego pracodawca, że turbina stoi, trzeba wejść na górę, zobaczyć co się stało. "No dawaj, tylko jedna turbinka, szybko wejdziesz, ogarniesz" Jego kolega z pary kategorycznie odmówił, bo był
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
źródło: IMG_6759
Pobierzźródło: comment_1595226872u69oJcwYyM0rgCYmRQorMf
Pobierz"No dawaj, tylko jedna turbinka, szybko wejdziesz, ogarniesz"
Jego kolega z pary kategorycznie odmówił, bo był
Tylko żeby z siebie błazna nie robił jak tamten co ryczał pod cpn xD
Bo potem pól polski to ogląda i wstyd..
Daj filmik tego szachtu przy 'lekkim' wiaterku.
@managerstrategii: A wszystko przez to, że im się nie chciało dźwigać na górę zestawu ucieczkowego. Lenistwo nie popłaca.