Wpis z mikrobloga

https://x.com/Infrarot_Medien/status/1987335582561792008 Skisnę ze śmiechu. Banderowski mer Lwowa chwali się najnowszą inwestycją w mieście. Powstaje KREMATORIUM, "budowane według najlepszych zachodnich standardów". I zachęca ludzi do wybierania tej ostatnie drogi, a nie prymitywnego i starodawnego chowania w trumnie ( ͡ ͜ʖ ͡)

Nie jest tajemnicą, że we Lwowie już nie mają gdzie chować poległych na froncie. W ubiegłym roku przekwalifikowano parkową polanę na cmentarz, ale na ostatnich filmikach jakie widziałem to już została praktycznie wypełniona. Jeśli oni się chwalą tego typu inwestycjami to moim zdaniem 1. mocno zaniżają swoje straty 2. szykują się na dalsze lata wojny.

Ubolewać z tych powodów nie zamierzam, choć tiktoki z tego typu "ogłoszeniami" wyglądają dość komicznie. Ukraina to jest po prostu jeden wielki mem. () #ukraina #wojna
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@POZNAN1999: „nie jest tajemnicą”

Dawaj źródła skoro nie jest

Może to być dla ciebie duże zaskoczenie ale w Polsce też mamy krematoria. Nie każdy opanował umiejętność wysokowydajnej paletyzacji zmarłych tak jak wy.
  • Odpowiedz
  • 1
@Grzesiok: tak wyglądało Pole Marsowe przyklejone do Cmentarza Łyczakowskiego na zdjęciach Google Maps. Teraz sobie wpisz Марсове поле i zobacz jak wygląda dzisiaj. Kiedyś to była polana do rekreacji i odpoczynku, dziś to morze banderowskich flag ubitych orków. Stąd też decyzja o budowie krematorium, we Lwowie nie ma już miejsc na cmentarzach i akurat tutaj się chętnie wypowiem, bo od lat byłem zaagnażowany w renowacje polskich nagrobków na Łyczakowskim i
POZNAN1999 - @Grzesiok: tak wyglądało Pole Marsowe przyklejone do Cmentarza Łyczakows...

źródło: wsd

Pobierz
  • Odpowiedz
@POZNAN1999: nie. To nie jest źródło tego o czym pisałes czyli ze nie mają gdzie chować

W 2022 roku według Wikipedii przebudowano tamten cmentarz wojskowy i dziwi cię że tam wojskowych chowają zamiast normalnie tak jak u was paletyzowac i wpisywać w dokumenty ze „zaginął”? Przynajmniej cheetosow wtedy nie trzeba dawać. Stad to zdziwienie ze ktoś poległ i został pochowany?
  • Odpowiedz
  • 3
@Grzesiok: nie mają i doskonale o tym wiem. Do połowy przyszłego roku zapełnią ten skrawek i trwa wyścig z czasem, stąd budowa i CHWALENIE SIĘ wielką inwestycją w krematorium. Pokaż mi drugi taki przypadek gdzie prezydent miasta chwali się tego typu projektem. To co robią wynika z potrzeby, a nie z fanaberii Sadowego.
  • Odpowiedz
@POZNAN1999: tak wiem, wiesz. Ty tam robiłeś polerkę grobów.

Jak się zaniża straty jeśli groby są widoczne?

Ok na szybko bez szczególnego wybrzydzania dowód na to że burmistrzowie lub prezydenci miast biorą aktywny udział w tego typu
  • Odpowiedz
  • 1
@SoplicaTadeusz: miałeś odpowiedź w leakach Teixteiry z Pentagonu, gdzie na kwiecień 2023 rok straty Ukrainy były zaniżone jakieś 400% wobec tego co oficjalnie podają.

@Grzesiok to pokaż teraz gdzie ci prezydenci aktywnie ZACHĘCALI do wybierania tego rodzaju ostatniej drogi xD

Ukraina to mem ()
  • Odpowiedz
@POZNAN1999: jak by ich ruskie szmaty nie atakowały, to by nie było problemu. A tak przez głupich ruskich morderców Ukraińcy mają problemy. Ruskie z Katyniem zrobili więcej złego Polsce niż tragedia Wołynia.
  • Odpowiedz
kto głosował przed dwie dekady na pro-ruskich polityków na Ukrainie? Putin?

@POZNAN1999: To tak samo jak polacy głosujący na Brauna. Ruska propaganda działa także na Ukrainie.
  • Odpowiedz