Wpis z mikrobloga

dojrzewam chyba powoli do zmiany auta, sedan/kombi, i mam dylemat, bmw F10 z końca produkcji czy szarpnąć się na G30? na pierwszy rzut oka tak bardzo się nie różnią. Serwis wiem że nie będzie tani, ale przy E61 tragedii nie ma i fajnie się jeździ piątką, macie jakieś doświadczenia na co uważać? F10 na pierwszy rzut oka wydaje się lepszym pomysłem, tańsze, na koniec produkcji raczej też wyeliminowali większość usterek z początku produkcji, a przynajmniej tak gdybam na chłopski rozum xD
#samochody #motoryzacja #bmw
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czlowiekproso: W F10 unikaj benzyn (nie licząc 535i) bo na ile pamiętam ono już na serię B w benzynach nie zdążyło załapać. Z dieslami lepiej (bo od 2014 już seria B, przynajmniej w 2 litrówce) wystrzegaj się jak diabeł wody święconej wersji 535d i 550d, to jednostki mocno podwyższonego ryzyka.
Z foteli szukaj tylko sztuk z komfortami, sportsitze są mało wygodne w F10 (w G30 znacznie lepiej) a poza tym
  • Odpowiedz
@czlowiekproso: Kup sobie taki ktory znajdziesz w lepszym stanie technicznym, ewentualnie nie wiem f10 a później nowszy jak ci się znudzi. Przynajmniej sobie w CV wpiszesz swoje samochodowe jazdę każdą generacją.
  • Odpowiedz
  • 0
@drahtzieher hmm właśnie jak przeglądałem to architektura wnętrza aż tak dużo się nie różni, nawet bym powiedział że w F10 trochę lepiej bo wyświetlacz jest wkomponowany w deskę zamiast wystającego tabletu co mnie bardzo irytuje w nowych autach, widać od razu że g30 wygląda bardziej świeżo, ale ergonomia jest identyczna
czlowiekproso - @drahtzieher hmm właśnie jak przeglądałem to architektura wnętrza aż ...

źródło: temp_file1324625065127202344

Pobierz
  • Odpowiedz
@czlowiekproso: to się tylko tak na zdjęciach wydaje, jest spory przeskok. Dla mnie wnętrze ostatnich F10 wygląda po prostu staro. Ten właśnie tablet wkomponowany w deskę to też taka oznaka starości, z tego wystającego lepiej się korzysta, lepiej się na niego patrzy jak musisz oderwać wzrok od drogi no i sama już jakość/rozdzielczość jest dużo wyższa. Masz też CarPlay. Co prawda musisz za niego zapłacić 1500 zł w BMW, albo
drahtzieher - @czlowiekproso: to się tylko tak na zdjęciach wydaje, jest spory przesk...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz