Ciekaw jestem, ile % chłopów może dyktować takie warunki i być w dłuższej relacji. Przypuszczam, że żaden.
@Derpinardus: yyy na prawdę? dużo kobiet teraz też nie chce ślubu i dzieci więc nie jest to takie trudne, 50/50 to zwykła uczciwość, minimalne wymagania czyli normalna, niebrzydka i bez dzieci, czy na prawdę to tak wiele? XDDD chłop ma minimalne warunki - dyktowanie warunków? serio? (ꖘ‸ꖘ)
Ładna baba wie, że jest ładna i zazwyczaj to wycenia, a 50/50 z pierwszej randki z czasem staje się 60/40 czy procentem zarobków (jeśli zarabiasz lepiej). To samo z wynajmem (ktoś podpisuje, a właściciele niezbyt lubią umowy z niespokrewnionymi osobami i ściąganie po pół czynszu z każdej w razie sporu)
@Derpinardus Każda osoba podpisująca umowę najmu w razie W jest odpowiedzialna za całość zobowiązań. Właściciela nie obchodzi kto w jakim procencie płaci, ma być zapłacone i tyle.
@pepe998 Nie mówię, że twoje założenia są złe, tylko raczej bardziej życzeniowe. Ile znasz stałych par z uczciwym 50/50 i bez wciągania chłopa w ryzyko?
Nie mówię, że twoje założenia są złe, tylko raczej bardziej życzeniowe. Ile znasz stałych par z uczciwym 50/50 i bez wciągania chłopa w ryzyko?
@Derpinardus: sam jestem w takim związku prawie rok ( ͡~ ͜ʖ͡°) miałem wcześniej laski które też były 50/50 choć fakt, większość patrzy abyś dawał więcej
@kasiknocheinmal: ale co ci się polko nie podoba? że ktoś ma jakieś minimalne wymagania? XDD obstawiam 50/50 albo że nie chce grubej/zaburzonej/z dzieckiem
@pepe998: takiej odpowiedzi się spodziewałam. To "polko" mówi samo za siebie.
A co się nie podoba? Ze nie zakładasz, że ludzie mogą po prostu chcieć ślubu, dzieci, wspólnych rozliczeń czy czegokolwiek będą chcieli oboje wspólnie.
A co się nie podoba? Ze nie zakładasz, że ludzie mogą po prostu chcieć ślubu, dzieci, wspólnych rozliczeń czy czegokolwiek będą chcieli oboje wspólnie.
@kasiknocheinmal: no okej a ja mam inne preferencje i wiele osób też takie ma i w czym problem? ślub dzieci wspólne mieszkanie to ogromne ryzyko dla faceta (dla kobiet też żeby nie było - bycie samotną matką itp), ryzyko alimentów na dzieci na 20-25 lat bo
mieszkacie w wynajmowanym mieszkaniu podczas, gdy twoje jest wynajęte?
@pamareum: "bezpiecznych" opcji jest kilka, można razem wynajmować jedno, mieszkać w osobnych ale blisko siebie, wyżej co pisałeś to też opcja aczkolwiek nie jestem fanem wynajmowania komuś (nieduża stopa zwrotu, nieuczciwy najemca itp.)
@pepe998: kryształ na kolację + zielone na śniadanie i kebab na obiad
@Derpinardus: yyy na prawdę? dużo kobiet teraz też nie chce ślubu i dzieci więc nie jest to takie trudne, 50/50 to zwykła uczciwość, minimalne wymagania czyli normalna, niebrzydka i bez dzieci, czy na prawdę to tak wiele? XDDD chłop ma minimalne warunki - dyktowanie warunków? serio? (ꖘ‸ꖘ)
Ładna baba wie, że jest ładna i zazwyczaj to wycenia, a 50/50 z pierwszej randki z czasem staje się 60/40 czy procentem zarobków (jeśli zarabiasz lepiej). To samo z wynajmem (ktoś podpisuje, a właściciele niezbyt lubią umowy z niespokrewnionymi osobami i ściąganie po pół czynszu z każdej w razie sporu)
@Derpinardus: no wiesz przystojny chłop też wie że jest przystojny i też to wycenia nie pakując się w związki typu bankomat
@Derpinardus: to jeszcze nie tak źle, mówie o związkach w których np. chłop płaci za 80% albo za wszystko..
@Derpinardus: sam jestem w takim związku prawie rok ( ͡~ ͜ʖ ͡°) miałem wcześniej laski które też były 50/50 choć fakt, większość patrzy abyś dawał więcej
@pepe998: umów się ze specjalistą może.
@kasiknocheinmal: ale co ci się polko nie podoba? że ktoś ma jakieś minimalne wymagania? XDD obstawiam 50/50 albo że nie chce grubej/zaburzonej/z dzieckiem
@kasiknocheinmal: no okej a ja mam inne preferencje i wiele osób też takie ma i w czym problem? ślub dzieci wspólne mieszkanie to ogromne ryzyko dla faceta (dla kobiet też żeby nie było - bycie samotną matką itp), ryzyko alimentów na dzieci na 20-25 lat bo
@pamareum: "bezpiecznych" opcji jest kilka, można razem wynajmować jedno, mieszkać w osobnych ale blisko siebie, wyżej co pisałeś to też opcja aczkolwiek nie jestem fanem wynajmowania komuś (nieduża stopa zwrotu, nieuczciwy najemca itp.)