Wpis z mikrobloga

@Commodore_64: moje gratulacje!. Fajnie, że masz możliwość tym się szczycić. Bo ja takiej możliwości nie miałem niestety, w połowie lat 90tych w wieku 16/17 lat kiedy to w bólu rodziły się moje pierwsze kompilacje z użyciem niewłaściwej wercji gcc, bez spełnienia zależności i ze źródełek z dyskietek... Nie był to dla mnie powód do dumy wtedy a raczej poczucie porażki, że starszy brat kolegi na polibudzi ogarniał w 1h to
  • Odpowiedz
  • 3
@wojciet: to, że próbowałeś w takim wieku i w czasach bez swobodnego dostępu do sieci samo w sobie jest IMO imponujące. Ja bym nawet nie wiedział co do czego. Obecnie z takimi zasobami wiedzy, agentami LLM, githubem itp. To w sumie nie jest jakaś czarna magia, więc mój post jest bardziej żartobliwy niż chwaleniem się, ale uważam, że przełamuję kolejną barierę w obsłudze systemu i ogólnej wiedzy o informatyce. :)
  • Odpowiedz
  • 1
@barTTY skompilowalem Duckstation. Gotowe paczki byly, ale postanowilem zrobic to sam. Raz: instrukcja byla IMO dosc jasna, dwa nie jest to chyba ani duzy, ani maly projekt wiec mozna sie czegos nauczyc, zobaczyc, sprobowac. Na dysku w katalogu z programem zostalo sporo zaleznosci i pozostalosci (prawie 1 GB dla emulatora PS1 XD) wiec chce to oczyscic, ale: najpierw przeprowadze update zeby sprawdzic i przetestowac jak to w praktyce wyglada, a potem
  • Odpowiedz