Aktywne Wpisy

michalxd21 +83
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +14
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

To jest ponoć jeden z najlepszych odtwarzaczy na Linux.
@wypok_wypok wiem, ale nie ma MPC-HC który wymiata.
@awcalezenie: W sensie playlisty ma. A czemu VLC jest dobry? Bo porządnie odtwarza filmy, a to nie jest coś normalnego :D
@Ada90 dzięki, ta haruna naprawdę jest zrobiona kogoś kto nie siedział w piwnicy ostatnie 20 lat. Jedyny problem że jest na kde, na mint się j---e jedna, ale
Odpal showtime jak wolisz interfejs ala Ikea.
https://flathub.org/pl/apps/org.gnome.Showtime
@Konto4Czarnolisto:
@awcalezenie: Nie odtwarzają. Niektóre używają (np. na Windowsie) interfejsu odtwarzania od MS, przez co się okazuje, że bez kodeków nie działają filmy.
VLC czy MPV dostarczają własnych kodeków.
Ale są jeszcze lepsze jaja, np. VLC odtwarzający filmy DVD jest w USA nielegalny XD Ale tam z 10 lat temu za
@awcalezenie: Co? Niby pod jakim wzgledem? SMPlayer byl kiedys uzywany do ogladania youtuba na dwudziestoletnich komputerach. O innym zastosowaniu nie slyszalem.
Zarówno na windowsie i Linuxie uzywam VLC.
źródło: dunetty
Pobierz