Wpis z mikrobloga

• 0
@awcalezenie: aha, jeszcze ciekawostka: jak zmienisz przybornik na dole to nie zmieni się on w trybie full screen xD a przy włączonym skalowaniu dpi, pasek lata se to tu, to tam - czasami na dole, czasami na środku ekranu, zależy jak się mu zepsuje.

To jest ponoć jeden z najlepszych odtwarzaczy na Linux.
  • Odpowiedz
nie wiem czym się podniecać w VLC wcale nie jest wygodny i nie ma choćby ładowania kolejnego wideo z folderu.

@awcalezenie: W sensie playlisty ma. A czemu VLC jest dobry? Bo porządnie odtwarza filmy, a to nie jest coś normalnego :D
  • Odpowiedz
  • 0
@fervi: wszystkie odtwarzają tak samo, dla mnie dużą rolę odgrywa interfejs oraz to że mogę sobie w MPC-HC nawet skasować film. To że możesz sobie zrobić playlistste z folderu to wiem, tylko po co się męczyć jak to powinno być oczywiste.

@Ada90 dzięki, ta haruna naprawdę jest zrobiona kogoś kto nie siedział w piwnicy ostatnie 20 lat. Jedyny problem że jest na kde, na mint się j---e jedna, ale
  • Odpowiedz
@Konto4Czarnolisto w terminalu? Jeszcze jak. mplayer miał przełącznik dzięki któremu renderował obraz do terminala w ASCII. Gdy odeszło się dalej od monitora to wyglądało to jak zakodowane w dawnym Canal+ ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@awcalezenie: a co w tym złego? Porównaj sobie czytelność i użytecznośc interfejsu takiego Windows XP lub WIndows 7 z tym co było w Windows 8 lub jest obecnie + zobacz opinie ludzi. Już dawno po pięknej rewolucji interfejsów ludzie z tego wyrośli i liczy się przejrzystość i wysoka funkcjonalność a nie to że masz uber-turbo-mac-os minimalizm i jeden guzik a jak chcesz coś znaleźć to się jebiesz z tym pół
  • Odpowiedz
wszystkie odtwarzają tak samo, dla mnie dużą rolę odgrywa interfejs oraz to że mogę sobie w MPC-HC nawet skasować film.

@awcalezenie: Nie odtwarzają. Niektóre używają (np. na Windowsie) interfejsu odtwarzania od MS, przez co się okazuje, że bez kodeków nie działają filmy.

VLC czy MPV dostarczają własnych kodeków.

Ale są jeszcze lepsze jaja, np. VLC odtwarzający filmy DVD jest w USA nielegalny XD Ale tam z 10 lat temu za
  • Odpowiedz
To jest ponoć jeden z najlepszych odtwarzaczy na Linux

@awcalezenie: Co? Niby pod jakim wzgledem? SMPlayer byl kiedys uzywany do ogladania youtuba na dwudziestoletnich komputerach. O innym zastosowaniu nie slyszalem.

Zarówno na windowsie i Linuxie uzywam VLC.
  • Odpowiedz