Wpis z mikrobloga

Po 7 latach pracy w korpo gównie robiąc robotę za kilku i psi-ch*j w końcu się zwolniłem. Teraz zapewne najbliższe miesiące będę się włóczył po różnych śmietnikach ale satysfakcja jednak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) #korposwiat #praca
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@TurboBlejzer: wiem ale od covid dużo się złożyło, jedno że to UK, w 2022 roku otworzyli drugą fabrykę i potrzebowali na już ponad 500 ludzi, sporo też wyjechało, alternatyw też średnio więc wolałem śmietnik w który znam niż nowy. Myślałem że brakiem rąk do pracy coś zwalczę a tylko dodawali roboty gdy pasożyty nie robili nic. Taki zwyczaj że wartościowych pracowników należy obciążyć dodatkowa robota. Poza tym idiotów którzy chcieli
  • Odpowiedz
  • 1
@Milanek93: zarabiałem kiepsko, było to UK, produkcja mebli za £13.10/h gdy najniższa krajowa to £12.21. Robiłem robotę w zasadzie za dwóch wysyłka więc paletowanie, załadunku wózkiem elektrycznym, a także szkolenie nowych bo rotacja jak w burdelach w Hiszpanii przy granicy. Na koniec i tak mnie grubą szmata która robi zaledwie rok zgnoiła że powinienem się pospieszyć. Chciałem się zwolnić już 2 lata temu gdy zaczęli mnie rzucać gdzie popadnie „BO
  • Odpowiedz
  • 0
@Milanek93: to ci dam taki protip. Gdy się zwalniasz przez kogoś i jesteś w sytuacji że trzeba będzie polować na losowa robotę to pisz w wypowiedzeniu powód i podaj imię i nazwisko osobnika. Dodaj że wrócisz gdy sytuacja się poprawi. Jest szansa że ja będzie źle to tego wyrzuca i minimalnie poprawi sytuację innym. Proś zawsze boty AI o napisane formalnego pisma. Robi to lepiej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Abc111: nie wiem gdzie mieszkasz ze roboty znaleźć nie możesz ale lepiej tak niż pozwalać jakimś śmieciom traktować jak g---o
  • Odpowiedz
  • 0
@FeyNiX Górny Śląsk. Mam 39 lat 19 lat doświadczenia w sprzedaży, magazynach. Nie chciałem być poniewierany i odszedłem. Teraz się już kończy zapas gotówki. Nie wiem co zrobię.
  • Odpowiedz