Aktywne Wpisy

orgin246 +306
Fajny ten NOWY Switch 2, tak fabrycznie zapakowany i w ogóle nieużywany ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wy tam normalni jesteśćie @Media_Expert ?
Sprzęt z zwrotu/outlet jako nowy sprzedajecie i wysyłacie? Oczywiście zgłosiłem reklamację, ale fajne standardy tam macie.
#switch #mediaexpert #zakupy #nintendoswitch
Sprzęt z zwrotu/outlet jako nowy sprzedajecie i wysyłacie? Oczywiście zgłosiłem reklamację, ale fajne standardy tam macie.
#switch #mediaexpert #zakupy #nintendoswitch
źródło: 20251208_090402
Pobierz
CKNorek +266
Wczoraj w Energylandii zarówno rano, jak i pod wieczór, była spora mgła. Pod koniec pobytu, kiedy ludzi było już coraz mniej, czułem się jak w Silent Hillu. Zaraz dorzucę zdjęcie z samego rana.
#zator #energylandia
#zator #energylandia
źródło: ZatorHill
Pobierz

![56 zł za kromkę chleba. W Krakowie już drożej niż w Monachium [CENNIK]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/dbdb4402278f1115de9b0e746b311507391e6cda9f18b300b02d92326ca3e3b5,q80.jpg)
Pompę planuje gruntową;)
#pytanie #budujzwykopem #pompaciepla #budownictwo #hydraulika
Jeśli mała pompa to większy
Najważniejsza jest powierzchnia wymiany wędrownicy czy płaszcza - im większa tym łatwiej pompie zagrzać wodę bez wchodzenia na maksymalny parametr
Jak masz żonę i 2 córki które kąpią się w pełnej wannie to 400.
Jak od biedy 2 prysznice na dzień bierzecie, 200 litrów.
I bierz gruntową, dużo plusów nad powietrzną :)
źródło: IMG_5935
PobierzNibe F1245
Przy różnicy w cenie co podałeś w ogóle bym się nie zastanawiał.
PS. instalatorzy pomp "powietrznych" będą odradzali ich montaż. Dla nich szybsza kasa to montaż pompy "powietrznej". Szukaj tych co montują gruntowe.
Dokładnie te same wyliczenia miałem, obawy może nie bo powietrze-powietrze też dadzą radę przy -15 ale będzie drożej. Tutaj teoretycznie mamy podobne COP cały rok. Do tego w przyszłym roku dokładam klimakonwektory i mam chłodzenie w cenie
@sprayy: Ale przecież to co powyżej to chyba właśnie się zadzieje co napisałeś poniżej:
@euklides: Przy okazji, jeżeli masz podłogówkę to nie musisz już się bawić w
z tym chłodzeniem podłogówką jest ciut ryzykownie, bo jak przepierdzielisz punkt rosy w podłodze to będzie dramat. Do tego nie każda PC to ogarnia i nie każdy lubi chodzi po zimnej podłodze
@sprayy: Nie będzie dramatu. W najgorszym przypadku (zakładam, że gres na podłodze czy coś podobnego) będzie trochę rosy. Ale za to spadnie wilgotność. Ale to trzeba się postarać, ale do dramy daleko w takiej sytuacji.
PS. lepsza zimna podłoga niż upał nie do wytrzymania. No i nasi pradziadkowie wymyślili kapcie. Ten argument zimnej podłogi do chodzenia to jakiś z pupy jest. Słyszę