Aktywne Wpisy

tesknilam_ +81
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +117
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Nie bójcie się dentysty bo aktualnie nie ma czego.
Wiele osób odczuwa strach przed wizytą, często spowodowany złymi doświadczeniami z dzieciństwa. Jest to zrozumiałe, ale może nie każdy wie, że aktualnie za 40 zł bierzesz znieczulenie miejscowe i NIC nie czujesz. Chcesz - dostajesz i 5 minut później zaczyna się bezbolesny zabieg.
Tak, wizyta wciąż może być nieprzyjemna i nie każdemu pasuje obca osoba grzebiąca paluchami w twoich ustach ale zęby same się nie leczą. Jak coś cię zaczyna pobolewać to nie licz na to, że przejdzie bo jest to preludium to dalszych problemów. A potem dojdzie następny ząb i następny i koniec końców i tak u dentysty skończysz tylko z większymi problemami (np. kanałówką) i większym rachunkiem. Nie warto odkładać, nie ma innego scenariusza gdy z zębem coś się zaczyna dziać
Warto też zapisać się do dentysty na NFZ. Wizytę pewnie dostaniesz za 6 miesięcy ale i tak dobrze mieć taką darmową alternatywę co pół roku, nawet na zwykłą kontrolę.
#zdrowie #dentysta #polska #uroda
źródło: image
Pobierznie zawsze też działa dobrze
jestem po leczeniu kanałowym 6 i pomimo znieczulenia bywało slabo
i podstawowe pytanie - gdzie znaleźć dobrego stamatologa bo ja szóstkę robię u 3 i dopiero teraz wychodzę na prostą, a każdy był z polecenia och ach
@peoplearestrange: ja tego nie mam, pewnie masz sporą nadwrażliwość