Wpis z mikrobloga

Moje Ubuntu działa na takim jak złoto.

@mk321: no dziwne żeby nie działało, skoro nic tam nie ma. Uwielbiam oglądać prezentacje linuxów - goście wchodzą w system plików i włączają przeglądarką - ot cała funkcjonalność XD
  • Odpowiedz
no dziwne żeby nie działało, skoro nic tam nie ma. Uwielbiam oglądać prezentacje linuxów - goście wchodzą w system plików i włączają przeglądarką - ot cała funkcjonalność XD

@Damntrain: Fakt, tak wyglądają prezentacje, ale w Linuksie masz dużo usług w tle. Rzecz w tym, że są to usługi, które możesz wyłączyć, a także odinstalować, a system Ci ich nie zainstaluje i nie włączy następnego dnia.
  • Odpowiedz
@yoda-komoda @Konto4Czarnolisto @Konto4Czarnolisto : xD bo miałem odpalonego bf6 w tle (oj przykro mi nie pograsz na linuxie, możesz sobie popatrzeć na jutub), odpalone x zakładek w firefoxie i Bóg wie co jeszcze, akurat złapałem taki moment, że procesy systemowe coś mieliły xD a Ty już spazmów dostałeś hahahahahahah

po wyłączeniu gry

coś jeszcze mam ci tłumaczyć? wiem, że nie znasz takich niuansów, bo na linuxie możesz odpalić tylko
Damntrain - @yoda-komoda @Konto4Czarnolisto @Konto4Czarnolisto : xD bo miałem odpalon...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
jaki polecasz linux na starego lapka z 4gb ramu?

@Damntrain: Ja Ci chętnie polecę. Bardzo lubię stare kompy i stawiałem Linuksa na piętnasto i dwudziestoletnim sprzęcie.

Bardzo lubię Devuana, który łatwo instaluje się w wersji minimalnej. Trzeba tylko postawić sam system, a po restarcie z konsoli dograć resztę. Przy starszych maszynach, nie tyle chodzi o system, co o dobranie
  • Odpowiedz