Wpis z mikrobloga

W końcu darmowy podpis kwalifikowany w mObywatelu! Już 1 umowę mam za sobą z podpisem kwalifikowanym. Klient nie musi płacić już 15 PLN netto za podpis jednorazowy + w mObywatelu to dużo sprawniej idzie. Ograniczenia to 5 podpisów w miesiącu i posiadanie dowodu z nakładką CAN (od 2019 roku).

Także miejcie na uwadze Mirki, nawet jak macie umowę aktywną i musicie podpisać jakiś aneks etc. to można to robić kwalifikowanym. Zdecydowana większość firm leasingowych akceptuje podpisy kwalifikowane.

https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/podpisz-sie-z-mobywatelem-podpis-kwalifikowany-teraz-bezplatnie-w-aplikacji
https://www.youtube.com/watch?v=ldUaq02Jf4U

#motoleasing
#leasing
#finanse
#ciekawostki
#prawo
OptiFinance - W końcu darmowy podpis kwalifikowany w mObywatelu! Już 1 umowę mam za s...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Jak się to ma do: "użytkownik może skorzystać z niego bezpłatnie za pomocą aplikacji – w sprawach prywatnych"? Pytanie co autor ma na myśli. Czy podpisanie umowy leasingu w imieniu firmy można rozpatrywać w kategoriach spraw prywatnych, czy to już sprawa służbowa?
  • Odpowiedz
  • 0
@OptiFinance no właśnie wiadomo że podpis kwalifikowany jest jako os fiz, bo podpisujesz po peselu, nawet jeśli reprezentujesz spółkę. Jeśli idziemy tak szeroko w interpretacji to swoją ręka też zawsze podpisujesz jako os fiz, więc generalnie do d--y to stwierdzenie w wytycznych, że tylko do prywatnych spraw, bo ostatecznie idąc tym tropem każdy dokument czy go podpiszesz czy nie to twoja prywatna sprawa ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@komio: EPUAP = podpis zaufany. Podpis zaufany=/= podpis kwalifikowany. Do urzędu spoko, do banków, firm leasingowych, umów itd. niestety nie. Podpis zaufany nie ma takiej samej mocy prawnej jak kwalifikowany.

@Erus Jestem w szoku co tu się wylewa w komentarzach xD Nie wiedziałem że w tym kraju jest ktokolwiek, kto krytykuje mObywatela, który jest chyba jako nieliczny wzorcowo rozwijanym i niespartolonym projektem w naszym kraju, niezależnie od władzy.

@
  • Odpowiedz