Wpis z mikrobloga

Wiem że to jest post z typu tych 'pijany wujek zna się na wszystkim najlepiej' ale tak po prawdzie skoro nie chcą usuwać matury z systemu [dosłownie wiedza z matury nie przydaje się absolutnie do niczego bo na studiach są o wiele bardziej skomplikowane rzeczy XD XD XD]

to niech po prostu uwolnią studia wyższe w określonych specjalizacjach jak medyczne żeby po prostu nie brakowało ludzi. Bo umówmy się, nawet ci obecni lekarze co są teraz w systemie to jedno wielkie chybił trafił, a tak po prostu dopuści się do kształcenia ludzi którym faktycznie zależy i mają chęci

bez sensu jest limitować edukację jakimś kretyńskim egzaminem, ja go olałem bo matematyka była zbyt trudna, dzisiaj jest prostsza, ale i tak rok w rok ją upraszczają bo i tak nikt normalny tego syfu nie zalicza XDDDDD

Zaraz się zlecą wykopki które są najmądrzejsze i jednocześnie NIC W ŻYCIU NIE OSIĄGNĘŁY, ale to norma. Wystarczy spojrzeć na wyniki matur z 2024 i tego roku i nic więcej nie trzeba

#polityka #edukacja #szkolnictwo #polska #neuropa #kanalzero #studia
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czasnawybory666: ty ziomek, nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale nie dałeś rady zdać matury a proponujesz rozwiania edukacyjne dla całego kraju? niezłe ego
Dla przypomnienia, gdy matury były wewnętrzne (sprawdzane przez nauczycieli tej samej szkoły co maturzyści) czyli nie były miarodajne dla całego kraju to były po prostu egzaminy na studia które nadal są dla niektórych kierunkach
  • Odpowiedz
ty ziomek, nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale nie dałeś rady zdać matury a proponujesz rozwiania edukacyjne dla całego kraju? niezłe ego

@pozdroxxx666: no jak ty czytasz że "olałem bo matma za trudna" i piszesz że nie zdałem to powodzenia, wypad na bana
  • Odpowiedz
dosłownie wiedza z matury nie przydaje się absolutnie do niczego bo na studiach są o wiele bardziej skomplikowane rzeczy XD XD XD

@czasnawybory666: dosłownie wiedza z egzaminu ósmoklasisty nie przydaje się absolutnie do niczego bo w szkole średniej są o wiele bardziej skomplikowane rzeczy XD XD XD
  • Odpowiedz
@framugabezdrzwi: dosłownie jak pójdziesz na studia medyczne to nie masz wiedzy o tym że są czerwone krwinki, ale z czego się wszystko składa i masz tam odhuia materiału od którego byś się dosłownie obsrau ze strachu czego oni tam muszą się uczyć
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: dosłownie jak pójdziesz do technikum elektronicznego to nie masz wiedzy o układach analogowych, ale z czego się wszystko składa i masz tam odhuia materiału od którego byś się dosłownie obsrau ze strachu czego oni tam muszą się uczyć
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: matury powinny być jeszcze trudniejsze, a na uczelnie egzaminy wstępne mogłyby wrócić.
Problem jest taki że te egzaminy wyciekały... Normalnie ludzie kupowali dostęp do tych egzaminów.
To jest ogromny problem.
I właśnie do tego wprowadzono maturę, która notabene też wycieka na Podlasiu.
Niemniej jednak uważam że egzaminy wstępne na uczelnię miały sens.
  • Odpowiedz