Wpis z mikrobloga

Kupiłem nowego smartfona - uleFone Armor 23 Ultra, stary telefon po 3 latach już był coraz bardziej awaryjny.
Bateria 5280 mAh, ale potrafi w ~7 godzin normalnego użytkowania (godzina przeglądania net'u, kilka odebranych telefonów, parę razy użyta latarka-wykorzystuję go w pracy) spaść o 40%. To normalne? Bo spodziewałem się lepszego wyniku, zwłaszcza, że tyle to wytrzymuje mój stary, niemal 3-letni aparat.
Dodam, że po zakupie (nowy z salonu X-Kom) bateria była wyładowana na 100% - nie dało się go uruchomić wcześniej, niż po kilku minutach ładowania ładowarką z pudełka 120W.
Nie wiem, czy go reklamować, czy ja mam za duże wymagania :/

#elektronika #smartfon #ulefone
Citizen_Kane - Kupiłem nowego smartfona - uleFone Armor 23 Ultra, stary telefon po 3 ...

źródło: Ulefone-Armor-23-Ultra

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Citizen_Kane: "Dodam, że po zakupie (nowy z salonu X-Kom) bateria była wyładowana na 100%"

W sensie że na ~0% chyba :)
Generalne to trafiłeś na jakiegoś megależaka magazynowego, albo ktoś go uruchamiał i wyładował.
Bo wszystkie 3 tel które kupowałem w X-kom na przestrzeni lat miały koło 50% zapasu przy uruchamianiu.
  • Odpowiedz
  • 0
@ooeoe @hiperchimera @Fikster
Dziękuję za odpowiedzi, ale to nadal nie jest odpowiedź na moje pytanie. Ogólnie z telefonu jestem zadowolony 7/10, tylko mam obawy o tę baterię.
7/10 bo ciężki (nie dają rady go trzymać najpopularniejsze uchwyty na telefon w samochodzie) + dźwięki z głośniczka jak np. przyjście SMS są kijowe przez tą pancerną obudowę. Poza tym sztos - noktowizja działa tak, że chwalę się kumplom w barze, że
  • Odpowiedz
@Citizen_Kane Porównaj sobie do Doogee V20 z baterią 6000mAh. Jak dla mnie w tym Ulefone jest po prostu kiepska optymalizacja softu. Testowałem kiedyś Doogee DK10 z podobną baterią i prockiem - potrafił przez noc stracić 20% baterii.
  • Odpowiedz