Wpis z mikrobloga

wyjeżdżałem w czwartek to na klatce stały dwa wielkie worki ze śmieciami które tam wystawiła polska hołota z mieszkania naprzeciwko, wracam w niedzielę wieczorem worki nadal stoją
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Teuvo: u mnie dzieki bogu prawie sami emeryci, jedna babka czasem drze ryja na starego bo juz chyba jakis zniedoleznialy, ale ostatnio rzadzej slysze, tak to spokoj cisza porzadek
  • Odpowiedz
@Teuvo miałem podobny problem, wystawiali worki po obierkach, tak że na całej klatce śmierdziało, rozmowy i prośby nie pomagały, innym to nie przeszkadzało, zaczęło się od rozcinania worków, a następnie powiadomienie strażyz przepisy przeciwpożarowe zabraniają i dostali za to mandat, więc po takiej akcji już żadnych śmieci nie widać na klatkach
  • Odpowiedz
@Teuvo: ja w czwartek z chaty wyjść nie mogłem bo ktoś sobie położył obok moich drzwi stary zardzewiały rower. Jak udało mi się wydostać to przeniosłem te g---o na półpiętro to potem w piątek i w sobotę sprzątaczka i inny sąsiad z pretensjami do mnie przyszli bym to zabierał (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Teuvo oczywiście, że nie. Jezteś już tyle na wykopie, że powinieneś się zorientować, że połowa użytkowników tu to pryszczaci mitomani. Straż miejska nie przyjeżdża do zgłoszeń nieprawidłowo zaparkowanych samochodów co utrudniają przejazd służbom ratującym życie, a straż pożarna przyjedzie do worków na śmieci na korytarzu? Tylko w urojeniach wykopka
  • Odpowiedz
@Teuvo: ja ostatnio szedłem do znajomego, a tam na jednym piętrze przed drzwiami wejściowymi stało kilkanaście par butów. Nawet nie stało, co leżało p---------------h bez ładu i składu xd i tak jest niby na co dzień. Aż kusiło, żeby wejść w nie z kopa.
  • Odpowiedz
@Teuvo Bierzesz swoje śmieci (pierwszego dnia papiery, drugiego plastiki, trzeciego zmieszane, czwartego bio) i zostawiasz im na wycieraczce z kartką "Swoje śmieci zostawiacie - to i nasze wyrzucacie".Ostatniego dnia pilnujesz, by "sok że śnieci" wgryzł się w ich wycieraczkę.

Ew. Jak masz pewność że ich w domu nie ma, to możesz im napisać kredą na drzwiach ten napis, albo markerem kredowym - wówczas wygląda to na pierwszy rzut oka, jakby drzwi
  • Odpowiedz