Aktywne Wpisy

matkawielebna +56
#slubodpierwszegowejrzenia
Siedzę sobie przed tv, grzane winko, ślub od pierwszego wejrzenia, Wykopki, zero potrzeb.
Powtarzam, zero.
Siedzę sobie przed tv, grzane winko, ślub od pierwszego wejrzenia, Wykopki, zero potrzeb.
Powtarzam, zero.
źródło: IMG_3189
PobierzTeż was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze

A przy grobie to było tylko 3 minuty: zapalić świeczki, postawić kwiatka i lecimy dalej bo nie ma czasu? Zaduma, wspomnienia? nic z tych rzeczy. Obskakujemy groby aby tylko zaliczyć każdego.
Mamo, a kto tutaj jest pochowany?
- Ciotki wujka grześka stryjecznego mojego kojarzysz? to jego wnuczki sąsiadka Janina leży tutaj.
Aha.
Taką objazdówkę po Warszawie kończyliśmy około 15:00. I tyle? A skąd. Dalej jechaliśmy jakieś 120 km za Warszawę, żeby tam obskoczyć jeszcze 3 cmentarze w rodzinnych stronach rodziców. To już było o tyle spokojnie, że małe cmentarze, szybka akcja, mało ludzi i jak dobrze poszło to na 20:00 byliśmy w domu.
No i wszędzie pełno ludzi, tłumy na bramach, na chodnikach, w alejkach cmentarnych, zaparkowanie to absolutna niemożliwość, dźwiganie ciężkich zniczy i kwiatów.
Jak już byłem nieco większy to tak się obawiałem tego dnia, że od 13-15 roku życia już od końca października zaczynałem się źle czuć, gorączka, wymioty, złe samopoczucie i kilka takich maratonów mnie ominęło. A jak już zacząłem być aktywny zawodowo, to tak się złożyło że znalazłem pracę w systemie równoważnego czasu pracy i udawało mi się tak wykręcić, że 1 listopada pracowałem.
Na groby jeżdżę kilka razy w roku, w spokoju, ciszy, coś posprzątam, postawię kwiatka czy zapalę znicz, ale nigdy nie jadę 1 listopada. Odechciewa mi się na samą myśl.
Pozdrawiam cieplutko, dziś kończę pracę o 20:00, a na grób najbliższych wpadnę w przyszłym tygodniu.
#1listopada #znicz #wszystkichswietych #warszawa #swietozmarlych #cmentarzeboners #cmentarz #truestory
@co_jest_kurde_noc_jest_kurde: nie trzeba. tak jak nie trzeba się dzielić opłatkiem w wigilię ani oblewać wodą na śmigus dyngus. serio, nikt tego nie sprawdza.