Wpis z mikrobloga

W ten weekend może w końcu przysiądę i założę to IKZE. Wstrzymywałem się do tej pory bo po pierwsze nie wiem czy dożyje i nie wiem czy nasz kochany rząd nie z--------i no ale coś trzeba z tą kasą zrobić. Limit IKE zrobiony, obligacji też trochę nazbierałem, ETFy sukcesywnie dokupuję, złoto p------a cena więc póki co odpuściłem . #oszczedzanie #pieniadze #ikze
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bo_ma: Jeśli Ci się uda, to będę Cię darzył wielkim szacunkiem, a siebie samego jeszcze większą pogardą. Obiecuję sobie od stycznia, że to w końcu ogarnę, ale za bardzo chyba w takich momentach zapominam o tym, że jestem cesarzem prokrastynacji. Skutek jest taki, że nadal nie korzystam z IKZE i daję się robić jeszcze bardziej Kapitanowi Państwo.
  • Odpowiedz
  • 0
@moby22 Zawołam Cię jeśli moja misia się powiedzie bo już kilka razy się do tego zbierałem. Druga sprawa w co to zapakować. 10k nie ma tego nie wiadomo jak dużo więc chyba pójdę w etfy na World i s&p500
  • Odpowiedz
@Bo_ma: Daj koniecznie znać. Trzymam kciuki. Może dostanę wirtualnego kopa w dupę i się z tym w końcu też ogarnę. Doradztwo z mojej strony w przedmiocie lokowania kapitału stanowczo odradzam ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
czy nasz kochany rząd nie z--------i

@Bo_ma: raczej nie ma takiej potrzeby. Na rachunkach IKZE jest ogólnie na tyle mało środków, że nic by im to nie dało - żadnej dziury by takim ruchem nie zakopali

10k nie ma tego nie wiadomo jak dużo więc chyba pójdę w etfy na World i s&p500

@Bo_ma: wybierz jeden, żeby nie przepłacać za prowizję. Lepiej teraz całą kasą w jeden a
  • Odpowiedz