Aktywne Wpisy

Bunch +476
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

tesknilam_ +5
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#samochodyelektryczne #elektryfikacja
Jeśli chodzi o sprzedaz nowychj samochodów to to zależy od nieustąpliwosci polityków. Jeśli nie ustapia to 100% sprzedaży elektrycznych w 2035 jest realnym scenariuszem, jesli natomiast ustąpią to minimum 80% a pewnie ponad 90% nowych aut w 2035 to będa elektryczne. Jesli chodzi o auta na drodze w PL to do 2050 ~70% powinna być elektryczna
Także no, trzeba dużych, a wręcz ogromnych inwestycji w infrastrukturę.
nie trzeba pod warunkiem
@zibizz1: Oczywiście.
Ale Państwo zmusza cię poniekąd do zmiany samochodu na elektryczny, ale infrastruktury nie ma do ich ładowania. Tzn i tak jest dużo lepiej niż w Polsce, ale w dalszym ciągu to nie jest to, co powinno być.
Infrastruktura jest taka jaka akurat jest potrzebna, jedyny problem z państwem obecnie jest taki że procesy rozwoju tej infrastruktury sa zbyt długie, bo to nie pańswto zapewnia
@zibizz1: nie no jasne, to jest ekonomicznie nieuzasadnione, żeby dla 4 szczytów ładowania w roku stawiać całe parkingi z superchargerami.
Bardziej chodziło mi o to, że małe ładowarki, w lampach
@zibizz1: Nie mieszkam w wielkiej płycie, ale mam mieszkanie, i tu jest problem, bo państwo powinno wychodzić na przeciw mieszkańcom. Ale znam na tyle życie w Polsce, że problemu tak długo nie ma, póki mieszkańcy kraju sami o wszystko dbają, bo po co władza ma sobie zaprzątać głowy?
@zibizz1: hm. No ciekawe. Ale trzeba mieć to miejsce parkingowe.
Teren mojej wspólnoty kończy się 3 metry od bloku. Potem jest chodnik, pas zieleni, i dopiero parking. Wszystko miejskie. Także no, nic nie mogę. I tak wygląda większość starych blokowisk.