Wpis z mikrobloga

Mam wrażennie, że z portalu pracujkropkapl nikt nigdy nie czyta ani nie otwiera tych cv xD tyle wysłanych i 0 odzewu, a z jakichś ogłoszeń na fb czy to nawet na portalach miasta czasem raczą sie odezwać, najlepiej chyba zawsze dzwonić pod podany numer i pozawracać dupe potencjalnemu pracodawcy
#pracbaza #praca
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Jajcasz02 mam tak samo, Śląsk here. Na 300 ponad a nawet więcej wysyłanych CV miałem z kilkanaście rozmów z Januszowi bez nawet informacji zwrotnej. Słabo. Laski rekruterki słychać po głosie że mają mleczko pod nosem. Brak rozmów konkretnych. Po 1 h rozmów i brak konkretów. Masakra.
  • Odpowiedz
  • 0
@Abc111: a nieee miałem 2 rozmowy online, jako "przedstawiciel handlowy" w branżach OZE ( ͡° ͜ʖ ͡°) czyli szukanie jelenia który bedzie łaził od drzwi do drzwi
  • Odpowiedz
  • 1
@Abc111: jak by dawali spoko podstawe + sobie to co wypracujesz to by czlowiek moze i poszedł, ale zawsze tam jest życie z prowizji xd nikt o zdrowych zmysłach z rachunkami i kredytem na głowie tam nie pojdzie. Przypomniało mi sie jak ziomeczek na rozmowie po pytaniach, że mamy dziennie 20-30 klientów i musimy wyorobić lead 4-5 osób MIESIĘCZNIE to dostajemy bonus xD Gdzie przy 400 klientach miesięcznie przekonać do
  • Odpowiedz
  • 0
@Jajcasz02 haha to chyba ten sam typ do mnie dzwonił. J3bać ich. Ale fakt, człowiek ślę CV jak p------y. Czekam aż wyjdzie jakiś agent ai do tego abym już nie musiał skrolować.
  • Odpowiedz
@Jajcasz02: Setki CV tam jeszcze nie wysłałem, ale miałem 2 rozmowy - jedną normalną i drugą krótką gadkę z której nic nie wynikło. Plus kilka odmów co świadczy że ktoś jednak CV otworzył. Ratio dalej gówniane, chociaż lepsze niż się spodziewałem.

Część ogłoszeń to pewnie ściema, gdzie wisi oferta od pół roku albo dłużej i nie da się nikogo sensownego znaleźć przy obecnej sytuacji na rynku i liczbie kandydatów minimum
  • Odpowiedz