Wpis z mikrobloga

od wielu lat mam taką zachciewajke żeby zapisać się na kurs strzelania a potem wymienić sobie pozwolenie na b--ń zamiast tego żeby zdać prawo jazdy. ciągnie mnie do tego żeby wydać kasę na coś co jest mi właściwie niepotrzebne do życia a nie ciągnie mnie to czegoś co by mi ułatwiło dojazdy do pracy bez konieczności wstawania o 4 żeby zdążyć do pracy na 8. czy to w ogóle racjonalne?

#pytanie #damskiprzegryw #bron
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoyav <- Huop/-ka naoglądała się za dużo jakiegoś #csimiami i jego/ją przeniosło myślami do jakiejś FLorydy, i myśli se że w PL to się niby zapisuje na jakiś parogodzinny kurs strzelania aby zdobyć jakąś [picrel] licencję na b--ń o równie "symbolicznym" poziomie trudności co stanowe prawko za kierownicę, śmichuwarte ()

...nie rozumiem, ale popieram

A co do tego wstawania na 8, to 8-godzinny dzień pracy
wygolonylibek-97 - @Zoyav <- Huop/-ka naoglądała się za dużo jakiegoś #csimiami i jeg...

źródło: 2022.Your_.Choice_35-50-01

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
można mieć prawko i bron, serio. Idź na strzelnicę i zobacz czy Ci się spodoba

@JoMaHaa: no właśnie mnie kusi od kilku lat
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
A co do tego wstawania na 8, to 8-godzinny dzień pracy był pomyślany dla fizjoli, którzy mieszkali w odległości spacerowej od huty, kopalni czy tam fabryki. Czy to racjonalne tyle czasu na dojazd + jeszcze na pracę marnotrawić? Czy ktoś rozsądnie płaci za takie wstawanie?

@wygolony_libek-97: mieszkam na zadupiu i u mnie nie ma żadnego korpo, w powiatowym same oferty pracy w marketach albo w kołchozach typu produkcja albo jakieś
  • Odpowiedz
@Zoyav nie to nie ma sensu.
Po co ci pozwolenie na b--ń, jak nie dojedziesz na strzelnice? Co wolne będziesz brać?

Najpierw to trzeba sobie ogarnąć auto, prawo jazdy, by być mobilnym. Mieszkanie na zadupiu i prawo jazdy z autem= o wiele lepsze perspektywy.
Mieszkanie na zadupiu+ pozwolenie na b--ń= mieszkanie na zadupiu z papierkiem.
Bo ten papier nie podniesie twoich kwalifikacji zawodowych, mobilności. Tylko wydrenuje portfel.
Chcesz postrzelać- idź na
  • Odpowiedz
@Zoyav Hierarchia potrzeb, mówi pani to coś?

Ale zrobisz jak będziesz uważać. Oszczędności łatwo p-----------ć na głupoty. Nie mówię że nic nie można mieć z życia- idź na strzelnicę sprawdź.
Ale ja bym ( a dokładniej tak zrobiłem, bo mieszkałem na zadupiu) jak tylko bym mógł, szedł na prawo jazdy, potem auto. Potem możesz nawet zmienić pracę -> więcej kasy-> bo strzelanie to nie tania zabawa.
  • Odpowiedz