Wpis z mikrobloga

Zwolnili u mnie scrum masteke idealnie przed tym jak miała dostać 3 miesięcznym okres wypowiedzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Według samej scrum masterka to ona zadecydowała się opuścić kontraktornie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
I akurat zatrudnili babeczkę do projektu która ma 4.5 roku expa w kontraktorni
#pracait #programista15k
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@razdwatrzy55: Może faktycznie sama chciała. W końcu scrum masterki to nie programiści i nadal mają eldorado w branży, i takie uwiązanie się 3 miesięcznym wypowiedzeniem może znacząco obniżać mobilność scrum masterki.
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: wybacz ale dla mnie jak firma domaga się 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia to jest to groźba. Zrywałem współpracę kiedy firma tego wymagała. Jest możliwe że sama odeszła. Nie każda firma chce czekać na Ciebie 3 miesiące.
  • Odpowiedz
  • 0
Może faktycznie sama chciała. W końcu scrum masterki to nie programiści i nadal mają eldorado w branży, i takie uwiązanie się 3 miesięcznym wypowiedzeniem może znacząco obniżać mobilność scrum masterki.

@rav2: biorąc pod uwagę że jako jedyna musiała robić w biurze czasami, może masz rację, ale no wątpię
  • Odpowiedz
  • 0
wybacz ale dla mnie jak firma domaga się 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia to jest to groźba.

@not-sweet: ale takie mamy prawo jak pracujesz więcej niż 3 lata na uop w jednym miejscu, wyobrażasz sobie że jakiś lider devow przekazują całą wiedzę w miesiąc?
Dzisiaj mieliśmy nowa scrum masterka to nawet nie ogarniała kto jest a kogo nie ma
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: całe moje doświadczenie na UOP nie przekracza dwóch lat. Kiedyś nawet po hospitalizacji myślałem ale natychmiast mi to księgowa i ojciec wybili z głowy. Zrobili mi projekcję jak wygląda to przy moich obecnych zarobkach a co będzie jak zacznę dawać na ZUS. I po prostu nie ma jednego argumentu za tym by siedzieć na UOP.

Co potrzebujesz to rodzinę. Jeżeli coś takiego się stanie że nie będziesz mógł pracować to
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: Pracodawca też musi się zgodzić. Jak odchodziłem na UoP z cisco to miały być 3 miesiące i tyle. Inna firma musiała czekać. Dla mnie to w sumie green flag jeśli firma może poczekać na człowieka. Jeśli chce na już to pewnie pożar w burdelu lub c-----e planowanie i nagle ktoś im potrzebny na już.
  • Odpowiedz