Aktywne Wpisy
Guadalajara +211
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +217
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

Wkurzylibyscie sie jakby was maz/zona po 3 latach od śmierci rodzica powiedział, ze nie chce mu sie jechac na wszystkich świętych do waszego rodzinnego miasta? Nie wiem czy przesadzam, ze mi tak smutno trochę
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: A można by tak dla kontekstu podać, czy ów partner w innych datach i jeśli, to jak często odwiedza grób. Nie ma obowiązku jechać we wszystkich świętych, kiedy to ludzie "konkurują" o najlepszy nagrobek i są korki ʕ•ᴥ•ʔ
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@centerario też właśnie czuje brak szacunku :( a moja mama zawsze u nas jest na każde (chociaż rzadkie) zawołanie jak np. trzeba dzieci popilnować.
@PrzyjaznyMireczek neutralna - relacja nie z
@mirko_anonim: O ile jesteś OPem (i nie masz możliwości odpowiedzieć jako OP) to powiem tylko tyle, że musisz przegadać to z osobą partnerską, a nie pisać na wypoku (⌒(oo)⌒)