Wpis z mikrobloga

Mirasy od dawna nie mialem konsoli (ostatni to X360 lata temu) i pomyslalem by kupic sobie cos do popykania na zimowe wieczory.

Czy jest jakis jailbreak do PS4? Nie pytam o PS5/XSX bo pewnie nie ma na tak nowe maszyny.
Najlepiej taki gdzie po prostu laduje obrazy na SSD i pykam. Cos jak RGH na X360.

#konsole #ps4 #rgh
TurboBlejzer - Mirasy od dawna nie mialem konsoli (ostatni to X360 lata temu) i pomys...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TurboBlejzer: a masz jakiś konkretny powód do kupienia akurat konsoli? Te modowalne są dość drogie, już lepiej złożyć PC na używanych częściach, podłączyć pod TV i grać na padzie.
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer: Do softu 9.00 "przerabiasz" wchodząc na spreparowaną stronę i wkładając spreparowany pendrive, trwa to coś koło minuty albo mniej, wszystkie gry działają.
Nowsze softy ps4 oraz ps5 wymagają postawienia serwera i połączenia z nim konsoli, nie testowałem tego, 9.00 działa to nie będę zmieniał.
  • Odpowiedz
@slawomirus: Jest, tylko więcej zabawy, oraz mniejsza kompatybilność. Mam PS4 i myślałem, żeby może w końcu przerobić, ale powyżej softu 9.6 gra nie warta świeczki. Używane gry na OLX tanie, a ja praktycznie ograłem już wszystko, co było na PS4 bo mam ją od chyba 2018r.
  • Odpowiedz
  • 0
@nomariko: niby tez mozna. Ale komp wiecej miejsca zajmuje i pewnie wiecej pradu zjada. A taka konsolka jest dosc kompaktowa.

@tico_bot za kazdym odpaleniem konsoli trzeba "przerabiac"? Cos jak softmod? nie no z takim serwerem to zdecydowanie za duzo zabawy
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer: I tak i nie. Nie trzeba ingerować w elektronikę konsoli i przeróbkę robisz sobie w domu w kilka chwil i za friko, spreparowana strona buforuje się w przeglądarce i nie musi się wczytywać za każdym razem, trwa to chwilę i działa wyśmienicie :)
  • Odpowiedz
I za 3600 masz bardzo małego pc

@nomariko: W tej cenie to dostałby używane PS4, PS5 i jeszcze opłaciłby abonament PS+ na trzy lata grania, żeby nie musieć żadnych jailbreaków wgrywać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sarpens: tylko czy ps+ daje mu całą bibliotekę gier wydanych na ps4 i ps5? Wątpię. Do tego gdyby chciał pod piraty to potrzebuje soft 2.xx, żeby móc odpalić hypervisor exploit. A taką konsolę ciężko wycenić bo nie są aktualnie dostępne ani w polsce ani na ebayu. Może się bawić z itemzflow na nowszym sofcie ale on tak raz działa, raz nie działa, a raz powoduje problemy w grze, więc to
  • Odpowiedz