Aktywne Wpisy

MonazoPL +93
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
tesknilam_ +11
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#domy #nieruchomosci #budowadomu #dzialka #finanseosobiste #kredythipoteczny
@Yuri_Yslin Jakiej wielkości dom? Brałeś kredyt czy miałeś 300k i zaczales budowe bez kredytu?
Kupiłem działkę za gotówkę i resztę na kreche
domek 100m2 zabudowy
@Issac: mieszkam właśnie w domu rodzinnym
200k 7 lat temu.
@Issac: rozumiem że według ciebie budować dom może tylko osoba która wcześniej sama mieszkała w domu? Innej opcji nie ma?
300k oszczędności
600k kredyt
Działkę już miałem bo kupiłem kilka lat temu.
To pozwoliło wybudować dom, wykończyć i umeblować, ogarnąć ogród i ogrodzenie,założyć trawnik w ciągu roku i żyć a nie bawić się w budowę przez 10 lat.
@Issac: Ja nie mieszkałem i mnie nie przerosła
Samo szukanie działki jest czasochłonne, polowanie na okazję może zająć 2 lata. Czyli zgromadzone sianko i tak rośnie. Po zakupie działki, rozpocznie się proces projektowania, pewnie da to +/- 12 miesięcy od zakupu działki, czyli kolejny okres przy którym oszczędności rosną, a wartość działki
80k dała mama
to pozwoliło na wkład własny na zakup domu na działce 5000m2
kredyt około 360k
Udało sie kupić przed covidem, teraz jak bym chciał sprzedać to bym wołał koło miliona pewnie XD
tak trzeba żyć