Wpis z mikrobloga

kaszak ma rację, że ds1 to najlepsza gra od from software ? jak nie, to która jest nr 1 ?

• kaszak ma rację 9.9% (18)
  • Dark Souls 2 5.0% (9)
  • Dark Souls 3 9.4% (17)
  • Demon's Souls 0.6% (1)
  • Sekiro 17.1% (31)
  • Bloodborne 16.0% (29)
  • Elden Ring 13.8% (25)
  • Któraś część Armored Core 4.4% (8)
  • FS skończyło się po King's Field 3.9% (7)
  • nigdy nie stworzyli dobrej gry 19.9% (36)

Oddanych głosów: 181

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Doberober: bloodborne to najlepszy souls. wadą bloodborne jest jednak to że wymusza określony styl gry, ale fabularnie, bossowie, świat czy nawet sama walka imo najlepsza.

u mnie to wygląda tak:

1.bloodborne
  • Odpowiedz
@Doberober:
Karny ludologiczny k---s, bo nie ma w ankiecie faktycznie najlepszej gry FS (ogólnie nie lubię soulslike'ów, bo są zbyt casualowe), czyli Nightreigna.
Nightreign stara się w minimalnym stopniu ograniczyć casualową naturę soulsów (czyli możlliwość wykucia się ich na pamięć, opcję przegrindowania, hard cheese'a etc.) Oczywiście dalej można nauczyć się boss fightów na blachę itd, ale dzięki temu, że musisz powtórzyć run (a nie pól minuty biegniesz od ognicha) to
  • Odpowiedz
@tubkas12: Ale generalnie żaden souls po tym pierwszym nie da ci takiego wycisku jak następne bo już ogarniasz core gameplayu. Te doznanie bycia zagubionym i zdziwionym innością soulsów jest jednorazowe.
  • Odpowiedz
Ale generalnie żaden souls po tym pierwszym nie da ci takiego wycisku jak następne bo już ogarniasz core gameplayu.

@nufdcvbt: a grałeś w dlc bloodborne'a? serio się pytam
  • Odpowiedz
@tubkas12: Lol sugerowanie że Radhan z dlc eldena jest łatwiejszy niż cokolwiek z Bloodborna xD
A tak bardziej na poważnie, po przejściu pierwszy raz jakiś soulsów masz zupełnie inne nastawienie do tych gier i nie wrócisz już mentalnie do tego jaki byłeś wcześniej, choćbyś dostał najtrudniejszego bosa na świecie. Tak moja subiektywna opinia. Once you go soulsiasz you never come back.
  • Odpowiedz
A tak bardziej na poważnie, po przejściu pierwszy raz jakiś soulsów masz zupełnie inne nastawienie do tych gier i nie wrócisz już mentalnie do tego jaki byłeś wcześniej,

@nufdcvbt: no to jest prawda jak grasz w innego dark soulsa, ale nie jak grasz w bloodbourna czy sekiro. w bloodbornie i sekiro przyzwyczajenia z dark soulsów wręcz przeszkadzają dlatego mi się bardziej podoba bloodborne i to dużo bardziej mimo że mój
  • Odpowiedz
@tubkas12: No tak jak wszyscy soulsowi weterani mieli z nim największy problem to nie ma znaczenia XD Widocznie bloodborn to była pierwsza gra która cię zahartowała i nie chcesz pogodzić się z rzeczywistością.
  • Odpowiedz
  • 0
@Doberober w bloodborne się najlepiej bawiłem przez klimat gry, który na tyle różnił się od innych gier, że dał nowe doświadczenia niczym jak się grało w gry w dzieciństwie.
Wertykalny elden ring który jest niby magnum opus to w większości dark souls z pustym otwartym światem między lokacjami i kopiuj+wklej przeciwnikami.
Jakby usunąć te puste tereny i lokacje połączyć to byłby z tego po prostu dark souls 4 a tak to
  • Odpowiedz