Wpis z mikrobloga

Jak tam psiarze? Że tylko na wykopie problem istnieje i za chwilę nam przejdzie? Że nie ma żadnego problemu? Były premier właśnie zapowiedział, że w najbliższym czasie przedstawią własny projekt ustawy i czeka na propozycje.

Nie odpuszczamy wykopki, temat został podłapany przez media i polityków, istnieje realna szansa na zrobienie porządku z psiarzami!
https://x.com/MorawieckiM/status/1981274237294825692
#psiarze #psy #prawo #polska
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 40
@nowszyja Bardzo dobrze. Temat kilka dni temu przebił się do masowych mediów a teraz krąży już wśród polityków. Może coś się w końcu ruszy.

Obowiązkowy podatek na psy + OC to podstawa.
Obowiązkowy fundusz w stylu funduszu gwarancyjnego jak w przypadku aut utrzymywanego z opłat przez właścicieli psów.
Dodatkowy podatek gminny od właścicieli psów na sprzątanie gminy

Dodatkowo w przypadku zaniedbania przez właściciela (pogryzienie z hospitalizacja powyżej 7 dni) wysokie kary.
  • Odpowiedz
  • 1
@nowszyja że zaplusuję PiSiarza Morawieckiego to bym nie pomyślał.

Ale tak to jest. Jedni wprowadzili zakaz łańcuchów, to opozycja musi w drugą stronę. A że teraz temat zrobił się głośny i można na tym ugrać słupki, to korzystają z okazji.

Dokładnie tak jak przewidziałem:
@mk321 +3
@jaroty @No_mad @paluszki_rybne dokładnie, cały czas mówiłem, że będzie jak z #nieruchomosci. Najpierw trochę komentarzy na Wykopie, potem więcej, na X, zwykli ludzie o tym mówią, media podłapują (mamy teraz ten etap), potem niszowi politycy jako szansę na wybicie się, temat staje
  • Odpowiedz
  • 1
@mk321: mam tak samo. Nie ważne kto przedstawi projekt ustawy, byle ruszył temat, a każdy polityk który się nad sprawą pochyli zyska moje uznanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@nowszyja dokładnie. Z tym, że inne strony polityczne też mają szansę (zobaczymy czy ją wykorzystają).

Kontynuacja komentarza w znalezisku:
https://wykop.pl/link/7818197/mamy-to-bedzie-propozycja-zmian-w-prawie-majaca-ukrocic-psiarska-patologie/komentarz/133743955/pare-glosow-zyska-czyli-mu-sie-oplaci/strona/1#133744069
@mk321 +3
@kosma666 każdy polityk robi dla słupków, a nie z dobroci serca.

Nigdy nikt nie jest idealny i często trzeba iść na kompromis, wybiera się tego gdzie jest największa zgodność z naszymi poglądami.

Jak Morawiecki ma u mnie ze sto minusów, to teraz zyskał jednego plusa.

Do wyborów
  • Odpowiedz
  • 0
istnieje realna szansa na zrobienie porządku z psiarzami!

@nowszyja: to realna czy proponowana przez pinokia? Wyrucha was tak, że psiarze będą mieli jeszcze więcej praw i przywilejów, na które wszyscy się złożymy
  • Odpowiedz
  • 0
Temat kilka dni temu przebił się do masowych mediów a teraz krąży już wśród polityków. Może coś się w końcu ruszy.

@Caracas: rozwala mnie to od jakiegoś czasu, bo to jakby politycy czytali wykop i szukali wody na młyn ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w sumie, tag #nieruchomosci to udowodnił w praktyce
az mam ochotę kupic popcorn na następną imbe
  • Odpowiedz