✨️ Zmiany w warunkach zabudowy - co nas czeka?Ⓘ Jak to będzie z warunkami zabudowy za jakiś czas, po nowym roku? One przestana już istnieć? Nie trzeba będzie o nie występować albo zmieni się forma na dużo szybszą i przyjemniejszą tj. występuje do gminy i dostaje od ręki to co w planie ogólnym, a nie czekam tygodniami bo urząd gminy musi to napisać i uzgodnić z innymi organami? #budownictwo #budujzwykopem #nieruchomosci
@mirko_anonim: jeśli twoja działka zostanie ujęta w planie ogólnym jako budowlana to o wiele szybciej dostaniesz warunki zabudowy, jeśli jednak ktoś stwierdzi, że działka jest "zbyt daleko" od zabudowań i nie zostanie tak ujęta to bez zmiany planu ogólnego nic tam nie zbudujesz ten plan ogólny to jeden wielki syf w mojej ocenie
✨️ Autor wpisu (OP): @PukierCud3rL: Wiesz co. Ja pytam z perspektywy pracownika niszowego urzędu który dostaje od gmin warunki zabudowy (i inwestycje celu publicznego) do uzgodnienia. I zrobiło się tego tyle w ostatnim czasie, że nie daje rady. I pytam czy po prostu wytrzymać do końca roku i będzie spokój czy już rzucać tą robotę i szukać czegoś innego. Plany ogólny gmin też dostajemy ale to uzgadnia inna osoba.
Jak to będzie z warunkami zabudowy za jakiś czas, po nowym roku? One przestana już istnieć? Nie trzeba będzie o nie występować albo zmieni się forma na dużo szybszą i przyjemniejszą tj. występuje do gminy i dostaje od ręki to co w planie ogólnym, a nie czekam tygodniami bo urząd gminy musi to napisać i uzgodnić z innymi organami?
#budownictwo #budujzwykopem #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
ten plan ogólny to jeden wielki syf w mojej ocenie
Plany ogólny gmin też dostajemy ale to uzgadnia inna osoba.