Wpis z mikrobloga

Cześć alkoholowe świry, dziś mija mi 150 dni bez alkoholu, jest to najdłuższy czas abstynencji od popadnięcia w alkoholizm tj od 2012 r. Poprzedni taki okres abstynencji miałem w 2015r. ok 145 dni
Jeśli chodzi o plusy to schudłem z 8 kg bez zbytniego wysiłku. Piłem ok 40 piw tygodniowo. Ale nadal mam problemy ze snem, nadal zbytnio nie wychodzę z domu oprócz pójścia do pracy itp.
#alkoholizm
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EricCartman96: siema byku 🔥. Gratulacje! Nie tykam alko od 13 miesięcy i jest to jedna z najlepszych decyzji jakie podjąłem. N-------m się jak Messerschmitt te 13 miesięcy temu , narobiłem wstydu sobie i najbliższej rodzinie, i chyba to starczyło żeby się ogarnąć
  • Odpowiedz
@EricCartman96: chciałbym Ci pogratulować, ale jeszcze nie widzę powodów. Od 14 lat pijesz a ostatnio 6 piw dziennie. Te 150 dni abstynencji to tyle co nic. Oczywiście dobre i to, ale zanim nie uleczysz głowy to okres 150 dni będzie tylko epizodem.
  • Odpowiedz
@EricCartman96: co sprawia że masz problem żeby nie sięgnąć po butelkę? To bardziej psychiczne uzależnienie czy fizyczna potrzeba? Pytam bo jako nasto i 20latek sporo piłem na imprezach ale nigdy nie miało to potencjału na uzależnienie - teraz pije może kilka razy w ciągu roku np na grillu. Czy byłeś świadom ze wchodzisz w uzależnienie? Były jakieś czerwone flagi które zlekceważyłes czy uzależnienie weszło po cichu? Żeby nie było, w
  • Odpowiedz
@EricCartman96 krwą, ludzie, o czym wy piszecie? Jak ktoś raz zostanie alkoholikiem to zostaje nim na całe życie. Dla niego a-----l jest już zakazany, bo jak sobie strzeli 50tke to zaraz 0.5 litra wleci. Dlatego na grupy AA chodzi się już do końca. I to jest clue walki z nałogiem. Chodzić na spotkania AA i ciągle sobie przypominać o co w tym wszystkim chodzi. OP nie pije od 5 miesięcy, fajnie.
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: potrafisz zyc tak zeby sie nie przypieprzać do innych, nie mądrzyć sie i nie umniejszać innym? Jeśli nie to poćwicz. Fajnie, że Ty pewnie nie pijesz dłużej, chodziłeś na terapię zapewne jakieś aa, bo masz typowe dla nich teksty, ale nie oceniaj wszystkich swoją miarą, bo każdy ma swoją drogę w trzeźwieniu i Twoja nie jest jedyną i najlepszą dla wszystkich
  • Odpowiedz