Wpis z mikrobloga

To w Polsce leki, sprzet medyczny i rehabilitacja nie sa finansowane z NFZ?

@miki4ever: tylko częściowo, podobno mają za mało pieniędzy ale i w najbogatszych państwach ich nfz nie finansuje wszystkiego
  • Odpowiedz
@fraciu: No taka Edyta Pazura właśnie próbuje wybielić wizerunek po akcji z tym konfidentem (którego nie lubię) z chodników. Przecież nie poszła tam z dobrego serca, dobrze wiedzą chyba jak fundacje działają, założę się ze teraz po tym zgoleniu głowy będzie błyszczeć w mediach głównego nurtu, wpadnie kasa za reklamy, itd.
  • Odpowiedz
  • 23
@nie_umiem_inwestowac: też tak uważam. Z fajnej akcji wyszło co wyszło. Na koniec wszycy zapomną o dzieciach a będą mówić że pazura ogoliła się Alma łyso.

Założę się że w tym tygodniu będzie już w telewizji i coś pindoli że to solidarność z dziećmi co są chore i im włosy wypadają.

K---a obrzydliwe.
  • Odpowiedz
  • 31
Kolejna akcja zeby zrobic sobie PR, odpisac od podatku hajs, robic panstwo z rzutki.
Ze ludzie dalej sie na to nabieraja jak ich szlachta robi
  • Odpowiedz
@Famine nie wiem co tu dziwnego widzisz kiedy fundacja sama też prowadzi działalność gospodarczą w podobnym zakresie :/ nie mówię, że tu nic nie ma tylko nie jest to żaden dowód na przekręt. Szczególnie że jednocześnie fundacja jest 100% udziałowcem spółki. Trzeba by było w akta rejestrowe spojrzeć i zobaczyć co zostało w lutym 2025 w umowie spółki zmienione, bo może być odpowiedź
  • Odpowiedz
  • 22
@asiakasia

Nie o to chodzi. Widzisz usługi obce? Oraz marketing? Ze sprawozdania #cancerfighters? Być może, takie małe moje podejrzenie, cała obsługa jest zlecana właśnie tej spółce (Boxing Challenge) i ta spółeczka może troszkę za wysokie fakturki wystawiać :)

Ja tylko wskazuję kierunek ewentualnego drążenia ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Famine no ale przecież tłumaczę ci że jednym jedynym właścicielem boxing challenge jest fundacja cancer fighters, zresztą taka jest też poprzednia nazwa spółki. Więc nawet jeśli spółka boxing zarabia na współpracy z fundacją to zysk i tak trafia do fundacji… bardziej już zastanawiam się po co spółka kiedy sama fundacja prowadzi działalność gosp ale może optymalizacja podatkowa. Ewidentnego przekrętu tu po prostu nie widać.
  • Odpowiedz